Najmlajši na Ivarčkem jezeru uživali ob številnih brezplačnih aktivnostih. Tudi v družbi Roka Terkaja (FOTO)

Na Ivarčkem jezeru so v nedeljo poskrbeli še za en nepozaben dan. Tokratni, že 2. Živ žav, je pod Uršljo goro privabil lepo množico otrok in njihovih staršev. Če je bil prvi Živ žav, kot so brezplačno prireditev za najmlajše poimenovali organizatorji, posvečen bolj šport, so tokrat na svoj račun prišli mladi ustvarjalci in kulturniki.
241543869_206897974806653_1561823086710025401_n

Organizatorji drugega Živ žava so tudi včeraj za obiskovalce pripravili bogat program. Ob jezeru so udeleženci uživali v družbi Roka Terkaja, slovenskega glasbenika, bolj znanega pod umetniškim imenom Trkaj, ki je predstavil album z naslovom Repki. Trkaj in Igor Saksida sta namreč po uspešni knjigi in albumu Kla kla klasika, namenjeni učencem tretjega triletja in dijakom, ponovno združila moči za Repke, s katerim tokrat nagovarjata najmlajše bralce in poslušalce, ki šele spoznavajo lepoto slovenskega jezika. (3-10 let). Repki so prvi rap album/knjiga na svetu, ki je namenjena našim prestolonaslednicam in naslednikom. Tako se je včeraj na Ivarčkem odvil pravi pravcati rap za otroke.

Zelo dobro so bile obiskane tudi Čukove delavnice za otroke. Predstavil se je glasbeni Direndaj z Majo Ocepek. V ustvarjalna hiški Ansara so si najmlajši lahko izdelali magnete ali spominke, za kar so poskrbeli predstavniki studia Ansara Jaka Kotnik s.p., v hiški malih živali so izdelovali živali iz papirja, lahko so se odpravili tudi k frizerju, izdelali čarovniški klobuk, tiaro in čarobno palčko, izdelovali so tudi zapestnice in risali. Magic Augustino je predvsem otroke razveselil z ustvarjanjem iz balonov, gasilci pa so poskrbeli za veliko zabavo s peno.

Obiskovalce so včeraj na Ivarčkem jezeru pričakali tudi ogromni napihljivi gradovi in gusarske ladje in številne druge aktivnosti. Velik ose je pelo in plesalo, med drugim je za dobro vzdušje poskrbela tudi Mojca Robič s svojim pevskim nastopom. Manjkala ni niti sladkorna pena, svoje izdelke pa je na ogled postavilo tudi vodstvo prodajalne Vozicki.net.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.