Modrijani poskrbeli za zabavo na Prevaljah in v Mislinjski Dobravi (VIDEO in FOTO)

Ta vikend so Modrijani razveseljevali Korošce kar dvakrat. Včeraj, 1. junija, ste jim lahko prisluhnili in se z njimi zabavali pozno v noč na Prevaljah, kjer so domači gasilci pripravili odlično zabavo, s pestrim spremljevalnim programom, ki je bil namenjen predvsem najmlajšim. Danes pa ste se lahko ob njihovih zvokih zavrteli na 90. letnici PGD Golavabuka na Letališču v Mislinjski Dobravi.

Gasilska veselica v Mislinjski Dobravi

Po »gasilski gavdi« na Prevaljah, ki so jo kot že rečeno pripravili člani in članice PGD Prevalje, smo se pogovarjali z namestnikom poveljnika Dejanom Stijepičem, ki je povedal: »Letos smo na naši veselici želeli poskusiti nekaj novega, zato smo se povezali z IKDM Perkmandelc iz Mežice, ki nam je posodilo svoja napihljiva igrala, na katerih so se otroci lahko že čez dan brezplačno zabavali. Hkrati pa so naši gasilski mentorji mladine pripravili tudi delavnice za najmlajše.«

Objavil/a Koroške Novice dne Sobota, 01. junij 2019

Na vprašanje, kako so zadovoljni s celotno prireditvijo, je Stijepič odgovoril: »Glede na odziv mislimo, da bomo tudi v prihodnje izvajali pred veselico takšno vrsto zabave za naše najmlajše. Prav tako pa smo želeli z ansamblom Modrijani pritegniti čim več obiskovalcev na večerno zabavo. Veselico smo pripravili brez šotora pred gasilskim domom pod nebom, kar je tudi nekakšen čar. Poskrbljeno je bilo tudi za obilico okusne hrane, jedače, odlične glasbe, piko na i pa je dodala še dobra družba. Seveda smo pa vsi veseli, da je nam bilo naklonjeno tudi vreme.«

Gasilska veselica na Prevaljah

»Glede na to, da nas je obiskalo toliko ljudi zjutraj in prav tako zvečer se bomo potrudili, da bomo naslednje leto pripravili prav tako dobro veselico, če ne še boljšo,« je zaključil Stijepič.

Danes, 2. junija, pa Modrijani že od 17. ure naprej skrbijo za zabavo in dobro vzdušje v Mislinjski Dobravi, kjer gasilci PGD Golavabuka praznujejo 90 let delovanja. V sklopu prireditve, ki traja že ves dan, so namenu predali tudi novo gasilsko vozilo za prevoz članov moštva PGD Golavabuka, uradno dogajanje so zaključili z veliko zabavo in glasbeno skupino Modrijani. O čemer si lahko več preberete TUKAJ.