Search
Close this search box.

FOTO: Na Mariborskem Štuku je potekala tradicionalna Koroška gavda

Na Mariborskem Štuku se je včeraj odvila že tradicionalna študentska Koroška gavda.

Po uspešno končanem zimskem izpitnem obdobju so se včeraj, 19. 3. študentje in študentke zbrali na Štuku, kjer je potekala zdaj že tradicionalna, vsakoletna Koroška gavda. Koroška gavda, katere ogranizator je Klub Koroških študentov, velja za eno izmed večjih in bolj priljubljenih študentskih zabav, ki je predvsem Korošci in Korošice ne smejo zamuditi. Predsednica Kluba koroških študentov Liza Kožar je povedala: “Namen Koroške gavde je druženje starih sošolcev iz srednjih in osnovnih šol, ki se zaradi tempa študentskega življenja vidijo le po redko, izmenjavanje izkušenj in novic ter seveda ustvarjanje norih zgodb.”

Ideja za Koroško gavdo je bila zasnovana približno 15 let nazaj s preprostim namenom druženja koroških študentov. Tradicionalni dogodek poteka v vseh treh univerzitetnih središčih – v Mariboru, v Ljubljani in na Primorskem. Na Koroški gavdi se imajo mlade, neuveljavljene koroške skupine možnost predstaviti številni publiki.

“Koroška gavda je naš najbolj prepoznaven dogodek, saj ga prirejamo že več kot 15 let. Že vrsto let je rdeča nit Kluba koroških študentov in tako povezuje nove in stare aktiviste. Pomembno nam je, da ohranjamo tradicijo kluba, hkrati pa se z vsako “gavdo” trudimo vpeljati nekaj svežine”, je še povedala Liza.

Za dobro glasbo so poskrbeli skupina Jackson in legendarni Pop Design, presenečenje večera pa je bil štajerski slavček Damjan Murko. Program na Štuku se je začel ob 21. uri, najbolj vztrajni študentje pa so žurali do zgodnjih jutranjih ur. Prireditev je potekala brez vstopnine.

Več iz istega kraja