Festival Povodnega moža – 8. junij 2013

V soboto, 8. junija 2013 bo v Ravnah na Koroškem potekal Festival Povodnega moža. Obetajo se športne igre, pravljična dežela, pevski, plesni in literarni glasbeni nastopi, karaoke in še in še.

Povodni možOb današnjem tempu življenja, ki nam ga narekuje družba, vse prevečkrat pozabimo na preprostost, na ideje, ki so nas gnale in navduševale v otroštvu. Otroška domišljija ne pozna finančnih meja, niti se ne ozira na razmere, ki vladajo v svetu. Spomnimo se junakov, ki so nas popeljali v svet, kjer vlada pravičnost, dobrota in prijateljstvo.

Legenda o Povodnem možu pravi, da je bilo nekoč na vrhu uršlje gore jezero, v katerem je prebival Povodni mož. Tam se je v samoti strašno dolgočasil, zato sta s svet Uršulo sklenila dogovor, da se skupaj z jezerom preseli na Pohorje, sveta Uršula pa se poda na Uršljo goro. Sedaj se je po dolgih letih zopet vrnil pod Uršljo goro, in sicer na Naravske Ledine, od koder se vsako leto odpravi v dolino med otroke in ostale obiskovalce Festivala Povodnega moža. Ker so Povodnemu možu otroci zelo pri srcu, si še posebej želi, da ga na festivalu obiščeš tudi ti.

{AF}Pozdravljen/a,

ker se pomlad že počasi poslavlja in prihaja poletni čas, sem vsak dan bolj neučakan in nestrpen, ker vem, da se bomo tudi letošnje leto srečali na Otroškem festivalu. Pridno že razmišljam, kaj vse bomo ustvarili na ustvarjalnih delavnicah, kakšne norčije bomo uganjali na odru, kako se bomo podili po športnih igrah ter kako bo videti pravljična dežela. Z menoj se boš lahko podal/a tudi po poti Povodnega moža, kjer ti bom zaupal prav posebno skrivnost. Pridi in se zabavaj z menoj ter s seboj pripelji tudi starše in prijatelje.

Lep povodni pozdrav, tvoj Povodni mož.{/AF}

Festival bo potekal v soboto, 8. junija 2013, v okolici OŠ Prežihovega Voranca, od 13. ure dalje. Povodni mož je za vas pripravil pravljično deželo, športne igre, pevske, literarne in plesne glasbene nastope, karaoke, likovne in ustvarjalne delavnice, predstavitev lokalnih organizacij in društev in še in še…

Namen festivala, je popeljati otroke in tudi njihove spremljevalce v pravljični svet brezskrbnosti, ustvarjalnosti in otroške razigranosti.

Vabljeni.

 

 

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.