Aktivni in zabavni vikend za družine na Koroškem s kolesarskim sejmom, otroškim tekom in največjo otroško športno zabavo

Mega malčkova zabava 2017

Tretji vikend v maju bo v Dravogradu znova združil okoli 6000 mladih nadobudnežev in njihovih staršev na največji športno-rekreativni prireditvi na Koroškem, že 12. Mega malčkovi zabavi s HOFERjem, ki na več kot 4.500 m2 površin ponuja več kot 20 zabavnih in rekreativnih aktivnosti za otroke. Te bodo ob letošnjem Svetovnem dnevu čebel še dodatno medeno obarvane s čebelarskimi delavnicami in s kar 1.000 medenimi napitki za najmlajše. Aktivni in zabavni vikend za družine se bo pričel že v soboto s Kolesarskim sejmom rabljene in nove opreme, na katerem se bodo lahko vsi kolesarski navdušenci dodatno opremili ter preizkusili na brezplačnih vodenih kolesarskih turah z električnimi kolesi. Nedeljsko dogajanje se bo pričelo v dopoldanskih urah z Malčkovim tekom na Ravnah, na katerem se vsako leto preizkusi okoli 400 otrok, aktivni in zabavni vikend za družine pa se bo zaokrožil v Dravogradu z že tradicionalno popoldansko zabavo. 

Aktivni in zabavni vikend na Koroškem je posvečen otrokom in njihovim družinam, saj najmlajše skozi športno igro in zabavo spodbuja h gibanju ter aktivnemu preživljanju prostega časa. Tako se bodo otroci med 3. in 10. letom v nedeljo dopoldne preizkusili na tradicionalnem Malčkovem teku v grajskem parku na Ravnah, ki v gibanju vsako leto združi več kot 400 otrok. Za letošnjo tekaško motivacijo bo dodatno poskrbel zabavni Miha Deželak, ki bo kot ambasador gibanja Malčkovega športa skupaj z otroki pretekel zastavljeno traso. Otroci se bodo zagotovo razveselili uradne tekaške majice ter darilca, udeležba na teku pa je zanje povsem brezplačna. Zaradi lažje organizacije dogodka je obvezna le predhodna spletna prijava.

Malčkov tek (FOTO: Osebni Arhiv)

Letošnjo, že 12. Mega malčkovo zabavo s HOFERjem, bodo tokrat zaznamovale čebele. Prvič v zgodovini bo 20. maja potekal Svetovni dan čebel, ozaveščanju o pomenu teh pridnih in aktivnih malih prijateljic pa se pridružuje tudi največja športno-rekreativna prireditev za otroke na Koroškem. Popoldansko dogajanje z več kot 20 različnimi aktivnostmi na več kot 4.500 m2 površin bodo tako dodatno popestrile čebelarske delavnice za otroke, ki jih bodo izvedla lokalna čebelarska društva in Nacionalni inštitut za javno zdravje. Na temo čebelarstva bodo z najmlajšimi soustvarjali tudi dijaki in mentorji Šolskega centra Slovenj Gradec – Srednja šola Slovenj Gradec in Muta.

Najmlajši se bodo lahko med aktivnostmi okrepčali s kar 1.000 okusnimi medenimi napitki Maja in Vili, ki bodo v izvedbi dijakov in mentorjev Šolskega centra Slovenj Gradec in sponzorstvom sestavin podjetja HOFER otrokom na voljo brezplačno. Z njimi želijo organizatorji opozoriti na pomen zdrave prehrane najmlajših in njihovega vsakodnevnega gibanja za razvijanje aktivnega življenjskega sloga.

Utrinek iz Mega malčkove zabave 2017 (FOTO: Osebni arhiv)

Mega malčkova zabava s HOFERjem z brezplačnimi športnimi aktivnostmi, ustvarjalnimi delavnicami in živo glasbo na prizorišče v Dravogradu vsako leto privabi več kot 5000 otrok in njihovih staršev. Najmlajše bodo tudi letos navduševali mobilna plezalna stena, spretnostni kolesarski poligon, park napihljivih igral, številne športne igre in poligoni, lokostrelska delavnica, tematske in ustvarjalne delavnice, lepotni kotiček s  poslikavo obrazov,  oblikovanjem norih otroških frizur in lakiranjem nohtov ter številne druge animacije. Za glasbeno zabavo, petje in ples pa bo znova poskrbel Spidi z glasbenimi gosti.  

Največja športno-rekreativna prireditev na Koroškem letos še dodatno razširja svoj obseg. Športno obarvan bo kar cel vikend, saj bo poleg aktivno-zabavne nedelje z Mega malčkovo zabavo s HOFERjem in Malčkovim tekom v soboto potekal še Kolesarski sejem rabljene in nove opreme. Ta bo na prireditvenem prostoru Mega malčkove zabave s HOFERjem v Dravogradu vsem ljubiteljem kolesarjenja ponudil odlično priložnost za prodajo ali nakup koles in kolesarske opreme, dodatno pa se bodo lahko obiskovalci podali tudi na brezplačno krajšo vodeno kolesarsko turo z električnimi kolesi. Športno obarvano dogajanje je sestavni del programa Drava festivala, ki med majem in julijem poteka v krajih ob reki Dravi.

O Malčkovem športu:

Malčkov šport predstavlja otroške programe, katerih glavni cilji so usmerjeni v vsestranski razvoj otrok, igro, učenje, zabavo in animacijo.  Poslanstvo njihovih programov je usmerjeno v spodbujanje gibanja in aktivnega preživljanja prostega časa najmlajših, kot tudi vzgoja otrok v duhu vrednot, povezanimi z aktivnim življenjskim slogom.

V enajstih letih svojega delovanja so v Malčkovem športu v rekreativnih aktivnostih povezali že več kot  30.000 otrok iz Koroške, Štajerske in Primorske regije. Poletje bodo pričeli s projektom Timu se dogaja!, v sklopu katerega bodo za otroke med poletnimi počitnicami organizirali tečaje rolanja, plavanja, tenisa ter jih popestrili tudi z organizacijo rojstno-dnevnih zabav.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.