Koroška kandidata Dobre države za enotnost regije, povezovanje generacij in razvoj podeželja

33413511_10214742034057555_2120301774941192192_o

V sredo, 22. maja 2018, je Koroško obiskal predsednik novo nastale stranke Dobra država dr. Bojan Dobovšek. Ob tem je predstavil tudi kandidata, ki bosta stranko na prihajajočih volitvah zastopala na Koroškem.

Dopoldne se je predsednik stranke sestal s kandidati v Dravogradu, kjer so si skupaj ogledali dvorec Bukovje. Nato so se odpravili na Ravne na Koroškem. Po delovnem sestanku so obiskali Koroški medgeneracijski center. Izrazili so navdušenje nad projektom, ki v praksi združuje energijo mladih in izkušnje starejših. Pojasnili so, da ta pilotni projekt sovpada z njihovimi rešitvami v programu na področju teh izzivov. Pot so nadaljevali proti Slovenj Gradcu. Tam so se sprehodili skozi osrčje mesta ter obiskali muzej Huga Wolfa.

Volivcem sta se predstavila tudi kandidata Gašper Oswald in Rok Rus. V 9. in 10. okraju 5. volilne enote, v Mislinjski in Mežiški dolini, kandidira Gašper Oswald, ki se je z idejnimi smernicami stranke srečal že pred njenim nastankom, ko je pred 2 letoma obiskal predavanje dr. Bojana Dobovška na Ravnah. Predavanje ga je navdušilo, kasneje pa so ga prepričale tudi programske usmeritve stranke, ki se osredotoča na prihodnost, delitve je ne zanimajo. Rešitve za prihodnost Koroške vidi predvsem v spodbujanju črpanja evropskih sredstev, turizmu, zagonu lesnega centra in seveda tretji razvojni osi.

V Dravski dolini kandidira Rok Rus, ki se je z dr. Bojanom Dobovškom srečal že na Fakulteti za varnostne vede, v programu stranke pa e prepoznal potencial za prihodnost Koroške. Problem regije vidi predvsem v odhajanju mladih, zato se bo s svojim programom zavzemal vzpostavitev pogojev v regiji, ki bi mlade privabili nazaj. Prepoznava potencial, ki ga ima podeželje zlasti na področju ekologije in podpira razvoj energetske samooskrbnosti podeželja s pomočjo vetrne in sončne energije. Poudarja tudi pomen povezovanja znotraj Koroške, saj je regija že vnaprej obsojena na neuspeh, če jo bremenijo delitve med posameznimi dolinami, namesto, da bi se povezali in delovali skupaj kot celota v dobro vseh.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije