Kandidati Levice v boj proti prekarnemu delu in za pravično družbo

Na Ravnah na Koroškem je stranka Levica javnosti predstavila kandidate, ki na letošnjih parlamentarnih volitvah kandidirajo za sedež v Državnem zboru RS v 5. volilni enoti. Poudarek je bil na kandidatih iz koroških volilnih okrajev, kjer se za poslanske mandate potegujejo Dorotea Pospihalj (Slovenj Gradec), Milan Mrđenović (Ravne) in Branko Ivanič (Dravograd-Radlje). Zbrane je poleg kandidatov nagovoril tudi dr. Franc Trček, poslanec Levice v aktualnem sklicu DZ.

V volilnem okraju Slovenj Gradec kandidira Dorotea Pospihalj. Po formalni izobrazbi je Dorotea modna oblikovalka. Trenutno študira psihoterapijo v Londonu, kjer je zaposlena na kliniki za duševno zdravje. Eden izmed razlogov za odhod v tujino je pomanjkanje regulacije psihoterapevtskega poklica v Sloveniji.

Duševno zdravje je problem današnje kapitalistične družbe. V Londonu so jasno razvidne posledice ter različne implikacije prekarnih zaposlitev za mentalno zdravje ljudi. Poklicno pomagam posameznikom v različnih stiskah, se pa tudi sama nahajam v negotovem položaju prekarne delavke. Začeti moramo s sistemskimi spremembami na področju mentalnega zdravja, obenem pa stremeti k integraciji psihoterapije v javno zdravstvo ter ljudem omogočiti lažji dostop do storitev,” pojasnjuje razloge za svojo kandidaturo. Levica je po njenem mnenju edina stranka, ki dejansko zagovarja socialno državo ter širše družbene interese. Samo na principih inkluzivnosti ter sodelovanja lahko gradimo pravičnejšo družbo za vse, ne le za peščico.

Koroško kandidatno listo Levice nadaljuje Milan Mrđenović. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani zgodovinar, trenutno pa podiplomski študent na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Opravlja priložnostna dela preko študentskega servisa, pa tudi kot prostovoljec v kulturnih in izobraževalnih organizacijah. V Levici je aktiven od njenega samega začetka.

“Kot človek z izjemnim socialnim čutom, ki izhaja iz delavske družine, se bom odločno zavzemal za boljše delavske pogoje, višje plače, čisto okolje ter socialno, pravno in demokratično državo. Kot poslanec pa se bom posebej zavzel za to, da mežiška dolina dobi svoje prvo zavetišče za zapuščene živali,” je pojasnil predstavil glavne poudarke svojega programa.

V Dravski dolini kandidira Branko Ivanič. Po poklicu je vodoinštalater in kovinar, trenutno pa dela kot vzdrževalec v bolnici Slovenj Gradec. Kot poslanec se bo zavzemal za pravično državo, ki bi  dala priložnost mladini, hkrati pa poskrbela za vse bolj revne upokojence. “Spadam v tako imenovani J sektor, kar pomeni, da se dobro spoznam na delavske razmere v tem slabo cenjenem plačilnem razredu. Za Levico kandidiram zato, ker mi je všeč program stranke, ki je optimistično naravnan in omogoča delovna mesta za mlade, ki bodo nasledili starejše ter omogočili osnovo za družbeno stabilnost, varno prihodnost in, kar je najpomembnejše, socialno državo, ki bo prijazna tudi do upokojencev.

Predstavitev, ki so se je udeležili tudi drugi kandidati Levice v 5. volilni enoti, je sklenil dr. Franc Trček, poslanec v DZ, ki je zbrane nagovoril v imenu stranke. V svojem slogu je poudaril predvsem pomen stika Levice in njenih kandidatov s “terenom” oziroma poznavanje problematik, s katerimi se soočajo različna lokalna okolja po Sloveniji. Koroška ni tukaj nobena izjema. “V preteklem mandatu sem iz prve roke ugotovil, kako pomembno je, da imamo čim bolj lokalne kandidate, ki poznajo okolje in ki bodo znali ostati v stiku s svojo bazo. Malo za šalo: ko grem v Mariboru v soboto na tržnico, to traja od desetih do dveh!” poudarja Franc Trček.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun