Joško Joras bo kandidiral na Koroškem

189220_1007833560103_3757_n

Na bližajočih se državnozborskih volitvah bo kandidiral tudi Joško Joras, ki ga Slovenija pozna predvsem po neumornem zavzemanju za slovensko ozemlje na meji s Hrvaško. V boj za glasove se bo nepričakovano podal v Dravogradu.

Na volitvah nastopil pod okriljem stranke Zedinjena Slovenija, ki jo vodi Andrej Šiško, kandidiral pa bo zato, ker ga skrbi, da slovenska politika Hrvaški nezakonito prepušča slovensko ozemlje. Njegova odločitev za kandidaturo na Koroškem se zato zdi nadvse nenavadna, vendar pojasnjuje razloge, ki so ga vodili pri izbiri volilnega okraja. Ob preučevanju zgodovine je spoznal tudi preteklost Koroške in Korošcev. Zgodba Libelič ob koroškem plebiscitu leta 1920 ga je navdušila in iz narodne zavesti ter neuklonljivosti takratnih Libeličanov tudi sam črpa navdih. Ocenjuje, da imajo Dravograjčani več občutka za narodno povezanost, kot drugod po Sloveniji.

Stalno prebivališče kandidata ne vpliva na njegovo kandidaturo, zato se tudi Joško Joras ne bo preselil. Ostaja na naslovu Sečovlje 1, čeprav se je po arbitražnem sporazumu, ki ga ne priznava,  znašel na hrvaškem ozemlju.

 

FOTO: Facebook

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.