FOTO: Zmago Jelinčič Plemeniti obiskal Koroško

Koroško je danes obiskal predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti. Pridružila sta se mu tudi kandidata za državnozborske volitve, ki bosta stranko zastopala na Koroškem, Gregor Vrtič in Bojan Pandev.

Najprej so se ustavili v Dravogradu, kjer so se srečali z volivci, nato pa obiskali Dvorec Bukovje. Tam je prvak SNS z zanimanjem prisluhnil bukvarju Fajčiju, ki mu je predstavil zgodovino dvorca Bukovje in nekdanjega gradu Pukštajn ter mu razkazal svojo obsežno zbirko knjig. Ta namreč obsega več kot 260.000 enot, ki bi postavljene v dolžino merile več kot 4 kilometre. Ogledal si je še vojaški muzej, ki ga je kot ljubitelja in poznavalca militarij še posebej navdušil. Kustodinja Koroškega pokrajinskega muzeja Aleksandra Čas je nato predsedniku SNS razkazala razstavo o rodbini Kometer, ki je bila zadnja lastnica dvorca.

Obisk je Zmago Jelinčič Plemeniti nadaljeval v centru Dravograda, nato pa se je odpravil še v Dravsko dolino, kjer se bo ustavil v vsaki izmed občin in se srečal z volivci in podporniki stranke.