FOTO: Koroški kandidati SMC za stabilno in demokratično državo s posluhom za ljudi

DSC_0361 (3)

Stranka modernega centra (SMC) je v Dravogradu predstavila svoje kandidate na državnozborskih volitvah, ki bodo kandidirali na Koroškem. Predstavil jih je poslanec in mestni svetnik občine Ljubljana dr. Dragan Matić, ki je ob tem poudaril, da je stranka v svojih štirih letih delovanja državi prinesla politično stabilnost in urejene javne finance, saj letos Slovenija prvič posluje s proračunskim presežkom.

Predstavili so program in usmeritev stranke, ki se na volitve podaja s sloganom “bolje za vse”, s katerim poudarjajo pomen enakopravnosti in solidarnosti. Izpostavili so, da se bo stranka borila za način življenja, kot ga poznamo danes – za pravno in socialno državo. Ohraniti želijo demokratično  ureditev in se ne nameravajo zgledovati po državah kot sta Madžarska ali Poljska z močnim, avtokratskim voditeljem.

Kandidati so predstavili tudi svoje programe za Koroško. V Mislinjski dolini kandidira sedanji poslanec Ivan Škodnik. Zase pravi, da drži svoje obljube. V politiko se je podal šele pred štirimi leti, pred tem se je posvečal pedagoškemu delu. Kot poslanec se bo zavzemal za nadaljevanje projekta hitre ceste ter za ponovni zagon lesne industrije na Koroškem.

Tudi v Mežiški dolini kandidira aktualni poslanec. Danilo Anton Ranc poudarja, da se bo zavzemal za projektiranje in izgradnjo tretje razvojne osi do Holmca, kar je nujno za podporo sicer dobro razviti koroški industriji. Dodaja, da je SMC že doslej podpirala gospodarstvo v Mežiški dolini in z njegovim prizadevanjem bo tako tudi v bodoče.

Kandidat za poslanca Dravske doline je Ferdo Abraham, svetnik občine Dravograd, ki ga volivci poznajo po aktivnem udejstvovanju v lokalni skupnosti, zlasti na področju zagotavljanja prometne varnosti. Temu področju se bo posvetil tudi kot poslanec, saj se v svojem programu zavzema za redno obnavljanje koroških cest ter za modernizacijo ceste skozi Dravsko dolino z izgradnjo dodatnega pasu na določenih odsekih. Poudarja, da si bo še posebej prizadeval za izboljšanje kakovosti življenja ljudi. V Dravsko dolino želi pritegniti izobraževalni center za kakovostna delovna mesta.

FOTO: Tina Orter

 

 

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije