Search
Close this search box.

Zgodovinska trojna zmaga za slovenjgraške atletinje (FOTO)

Slovenjgraške atletinje pišejo zgodovino. Na današnjem ekipnem državnem prvenstvu za mlajše mladince in mladinke na Ptuju so namreč slavile trojno zmago.

V popoldanskih urah so na Facebook strani Atletskega kluba zapisali: “Zgodovinska prva trojna zmaga za Atletski klub Slovenj Gradec. Izjemne novice prihajajo s Ptuja, kjer so se naše atletinje varovanke trenerke Vike Pisnik in njene pomočnice Branke Bandur borile za najvišja mesta v mlajši mladinski kategoriji na Zimskem prvenstvu Slovenije v metih. Neverjeten dosežek je uspel našim dekletom v metu diska, kjer so pustile pečat s trojno zmago in tremi izjemnimi osebnimi rekordi.”

Leja Bricman je z metom 33,85 m stopila na najvišjo stopničko. Le nekaj centimetrov za njo je zaostala drugo uvrščena Janine Lužnik z rezultatom 33,60 m. Belo modro kombinacijo je na stopničkah dopolnila Nuša Lužnik s 3. mestom in rezultatom 32,33 m. Skupni klubski uspeh je dopolnila tudi Nina Hleb s 7. mestom (22,88 m).

Dekleta so odlično nastopila tudi v metu kopija. Mlada, perspektivna atletinja Nuša Lužnik, ki je sicer še pionirka, je z izjemnim dosežkom in osebnim rekordom 39,10 m prepričljivo opravila s konkurenco mlajših mladink in zmagala. V metu kopja nastopila tudi Lana Potočnik in se z rezultatom 26,46 m uvrstila na 7. mesto.

Iskrene čestitke vsem.

Vir: Atletski klub Slovenj Gradec

Dogodki