Zgodovinska trojna zmaga za slovenjgraške atletinje (FOTO)

Slovenjgraške atletinje pišejo zgodovino. Na današnjem ekipnem državnem prvenstvu za mlajše mladince in mladinke na Ptuju so namreč slavile trojno zmago.

V popoldanskih urah so na Facebook strani Atletskega kluba zapisali: “Zgodovinska prva trojna zmaga za Atletski klub Slovenj Gradec. Izjemne novice prihajajo s Ptuja, kjer so se naše atletinje varovanke trenerke Vike Pisnik in njene pomočnice Branke Bandur borile za najvišja mesta v mlajši mladinski kategoriji na Zimskem prvenstvu Slovenije v metih. Neverjeten dosežek je uspel našim dekletom v metu diska, kjer so pustile pečat s trojno zmago in tremi izjemnimi osebnimi rekordi.”

Leja Bricman je z metom 33,85 m stopila na najvišjo stopničko. Le nekaj centimetrov za njo je zaostala drugo uvrščena Janine Lužnik z rezultatom 33,60 m. Belo modro kombinacijo je na stopničkah dopolnila Nuša Lužnik s 3. mestom in rezultatom 32,33 m. Skupni klubski uspeh je dopolnila tudi Nina Hleb s 7. mestom (22,88 m).

Dekleta so odlično nastopila tudi v metu kopija. Mlada, perspektivna atletinja Nuša Lužnik, ki je sicer še pionirka, je z izjemnim dosežkom in osebnim rekordom 39,10 m prepričljivo opravila s konkurenco mlajših mladink in zmagala. V metu kopja nastopila tudi Lana Potočnik in se z rezultatom 26,46 m uvrstila na 7. mesto.

Iskrene čestitke vsem.

Vir: Atletski klub Slovenj Gradec

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije