Search
Close this search box.

Že četrti naslov Ekipnih mladinskih prvakinj za NTK Fužinar

FOTO: Boštjan Ošlak

V telovadnici OŠ Muta se je ta vikend odvilo Ekipno državno prvenstvo Republike Slovenije za mladince in mladinke. Letošnja naslova so osvojili mladinci NTK Krka in mladinke NTK Fužinar Interdiskont.

Letošnje Ekipno DP RS se je odvilo na Muti, kjer sicer deluje izredno uspešen NTK Muta, ki slovi po odličnem delu z mladimi. Kljub temu, da letos pri mladincih niso imeli domače ekipe, ki bi lahko ponovila uspehe, ki so jih nekoč dosegali Matic Slodej, Ožbej Poročnik, Mitja Verdnik in Boštjan Kraser, pa je za veselje domačinov vseeno poskrbel Tilen Cvetko.

Zala suverena, Nika v ključnih trenutkih dovolj zbrana

Pri mladinkah sta novo poglavje v že bogati zbirki uspehov spisali dvojčici Zala in Nika Veronik. Ob pomoči mladih Špele Kajzer in Lee Kadiš sta najboljši dvojčici v zgodovini slovenskega namiznega tenisa svoj NTK Fužinar Interdiskont uspešno pripeljali do 4. naslova ekipnih državnih prvakinj pri mladinkah.

Mlade Korošice po poteh članske ekipe …

Zala Veronik je ob odsotnosti Tamare Pavčnik, ki v Hrastniku pač nima ekipe, s katero bi lahko igrala na državnem prvenstvu, dokazala svojo superiornost na domačih tleh in turnir končala z brezhibno statistiko 15 zmag in 0 porazov. V odločilni tekmi, ki je odločala o naslovu prvakinj je proti NTK Arrigoni prispevala 3 zmage, vseeno pa je za uspeh morala počakati na sestro dvojčico. Nika je proti Urški Čokelj izgubila in tako precej zapletla položaj Korošic. V 8. tekmi obračuna je tako nujno potrebovala zmago proti Katrini Sterchi, ki pa je prikazala odlično borbo in celo povedla z 2:1 v nizih. Zmaga bi bržkone pomenila končno slavje Primork, Nika pa je le našla rezervo in po petih težkih nizih poskrbela za slavje Korošic.

Tretje mesto je odšlo v roke domačink iz NTK Muta (Gaja Paradiž, Nika Naglič in Nuša Tomis), četrte pa so bile branilke naslova in štirikratne državne prvakinje iz NTK Logatec. Od petega do osmega mesta so se zvrstile ekipe NTK PtujNTK LetrikaNTK Križe in PPK Rakek.

Okrepljeni Dolenjci pričakovano do naslova

15-letnik je skupaj s še eno letošnjo okrepitvijo Dolenjcev Darkom Jorgićem ter bratoma Petrom in Miho Hribarjem v dresu NTK Krka prišel do naslova državnih prvakov, za nameček pa je v prav zadnji tekmi turnirja proti kasneje tretjeuvrščeni ekipi NTK Kema Puconci 3:2premagal Damjana Zelka in slavje varovancev Uroša Slatinška se je lahko začelo. Za novomeški klub je to drugi naslov ekipnih državnih prvakov v zgodovini, sodeč na razmere v prestolnici Dolenjske, pa nikakor ne zadnji.

Krkaši so pred tem v neposrednem boju za odličja prav tako obakrat s 5:3premagali NTK Logatec in NTK Olimpija. Logatčani na čelu z Denijem Kožulom in presenečenjem turnirja Miho Grampovčnikom, ki je v soboto ob zmagi nad Kemo iz Puconcev ugnal tako Damjana Zelka, kot tudi Luko Norčiča, nato pa v nedeljo proti Olimpiji še sicer obolelega Črta Grma Urbančiča in domačega junaka Tilna Cvetka, so na koncu nekoliko presenetljivo vendar povsem zasluženo osvojili 2. mesto. Četrto mesto je tako odšlo v Ljubljano, kjer je v dresu nekdanjih večkratnih prvakov blestel Tom Šfiligoj, ki je bil z izkupičkom zmag in porazov 12:1 najkoristnejši igralec turnirja in je kot edini premagal Jorgića, ki je pred tem nanizal 31 zaporednih zmag pri mladincih v Sloveniji.

Vrstni red v borbi za 5. – 8. mesto je bil sledeč: NTK ArrigoniNTK SobotaNTS Mengeš in NTK Vesna. Primorci so v predtekmovanju po krogu nesrečno izpadli in bi se z nekaj več sreče prav zagotovo lahko vmešali v boj za kolajne, rezultat igralcev iz Murske Sobote je glede na težke razmere v katerih se ta klub trenutno nahaja, povsem realen, pohvaliti pa velja tudi mladi ekipi Davida Orešnika iz Mengša in Bojana Paviča iz Zaloga, ki bosta vsekakor bolj nevarni prihodnji teden na EDP za kadete, na nekatere mlade fante iz obeh ekip pa bomo prav zagotovo lahko računali v prihodnjih letih in morda lahko po nekaj letih zatišja znova računamo na preboj mladih talentov iz Osrednjeslovenske regije.

Čez 14 dni bodo na Ravnah na Koroškem na delu še kadeti.

VIR: ntsvet.com

 

Dogodki

FOTO: Boštjan Ošlak

V telovadnici OŠ Muta se je ta vikend odvilo Ekipno državno prvenstvo Republike Slovenije za mladince in mladinke. Letošnja naslova so osvojili mladinci NTK Krka in mladinke NTK Fužinar Interdiskont.