Search
Close this search box.

Zaskrbljujoče razmere v Ravenski telovadnici

Rokometno društvo Fužinar se je na nas obrnilo s prošnjo, da objavimo odprto pismo, s katerim želijo občino, odgovorne in medije opozoriti na nevzdržne razmere, ki negativno vplivajo na razvoj in igro njihovih varovancev, pa tudi na samo izvedbo tekem. RD Fužinar, katerega zgodovina sicer sega v leto 1954, trenutno v okviru rokometne zveze Slovenije nastopa v kategoriji mlajših dečkov. Pismo v celoti objavljamo v nadaljevanju:

“Dne 28.10.2018 ob 15.00 uri je na Ravnah v telovadnici OŠ Prežihovega Voranca potekala pomembna tekma mlajših dečkov Rokometnega društva Fužinar proti večkratnim državnim prvakom Rokometnemu klubu Celje Pivovarna Laško. Pomembna je bila z vidika uvoda v sezono in dejstva, da so se naši ravenski otroci želeli prikazati kot najboljši možni nasprotnik najbolje organizirani rokometni šoli v državi.

Težave so nastale že ob prihodu v dvorano OŠ Prežihovega Voranca, kjer nas je pričakal hišnik z dvema vedroma in povedal, da zaradi hudega nalivu streha pušča na več koncih (na dveh še posebej). Povedal je, da že ves dopoldan popravlja streho.

Vedra smo umaknili in se s sodniki dogovorili, da bomo med tekmo brisali parket ter zagotovili nemoten potek tekme. Med tekmo smo vsaki dve minuti brisali parket z brisačami  in vmes tekmo tudi prekinjali, saj smo bili v strahu za varnost otrok in za nemoten potek tekme. Med tekmo je prišlo tudi do nevarnih zdrsov mladih igralcev, ki k sreči niso vodili v poškodbe.

V Rokometnem društvu Fužinar se sprašujemo, kako si lahko odgovorni za vzdrževanje omenjene telovadnice (Občina Ravne na Koroškem in vodstvo OŠ Prežihovega Voranca) dovolijo takšno stanje. Kljub večkratnim opozorilom o neprimernosti in dotrajanosti omenjene telovadnice si več kot očitno zatiskajo oči, naša opozorila pa vselej naletijo na gluha ušesa.

V klubu dobronamerno zaključujemo, da je takšna stvar nesprejemljiva in celo škandalozna, saj gre za zdravje otrok in vseh, ki omenjeno telovadnico uporabljajo. Ne moremo namreč sprejeti dejstva, da se poleg treningov klubov ta telovadnica koristi tudi za izvajanje telovadbe otrok OŠ Prežihovega Voranca.”