Search
Close this search box.

Žan Šol se vrača domov v Slovenj Gradec

Rokometaši Slovenj Gradca letos navdušujejo z izvrstnimi predstavami, praktično od začetke sezone 1.B DRL, z izjemo dveh krogov, zasedajo vrh lestvice in so vedno bližje vrnitvi v najvišji rang slovenskega rokometa, kjer so nekdaj že bili.

Da imajo resno ambicije pa dokazuje tudi podpis pogodbe z enim najboljših igralcev na svoji poziciji v Sloveniji, gre za nekdanjega slovenjgraškega kapetana in otroka kluba, 24-letnega Žana Šola, ki je nazadnje igral v elitni druščini za RK Maribor Branik. Za četrtourvščeno ekipo Lige NLB je nastopil na vseh letošnjih obračunih in ob tem dosegel 39 zadetkov.

Ob vrnitvi v matični klub je Šol povedal: “Po dobrem letu igranja za Maribor sem pričel pogrešati domače okolje, domačo športno dvorano in te fenomenalne navijače, ki so lahko vzor celotni Sloveniji. Ne morem skrivati, sem Slovenjgradčan in beli dres je bil vedno moja velika ljubezen.

Ko so Slovenjgradčani stopili z menoj v stik sem kljub temu, da trenutno klub igra v drugem kakovostnem razredu pričel resno razmišljati o vrnitvi, ko pa mi je gospod predsednik predstavil še njegovo vizijo, njegov pogled na razvoj rokometa v Slovenj Gradcu pri meni ni bilo dileme. 

Za korektno sodelovanje bi se zahvalil vsem v Rokometni klub Maribor Branik in seveda tudi upravnem odboru mojega novega kluba, ter predsedniku, ki se je zelo potrudil, da mi je omogočil vrnitev v Rokometni klub Slovenj Gradec 2011. Med moje navijače. Igrati pred polno publiko v Slovenj Gradcu je posebna izkušnja. Se vidimo jutri ob 19:00 na Pokalno srečanje med #bojevnikizamestomiru in RK Celje PL.” 

Dogodki