Za slovo od Gradca še štiri zmage, Ravenčanka zopet na najvišji stopnički

Slovenski plavalci so na mednarodnem mitingu v Gradcu dosegli še štiri zmage. Neža Klančar iz Olimpije je bila najboljša na 100 m prosto, Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde na 200 m prsno, Ravenčanka Janja Šegel in Primož Pavletič Šenica iz Ljubljane pa na 200 hrbtno.
Fotografija iz tekmovanja na Ravnah.

Klančarjeva je izpolnila petkovo obljubo in se po odličnem nastopu na 50 m prosto danes s 54,82 močno približala osebnemu in slovenskemu rekordu na 100-metrski razdalji. Rekord je zgrešila za dve desetinki sekunde, kolikor je do osebnega rekorda manjkalo tudi Šeglovi s 55,79 na drugem mestu.

Šeglova je bila osebnemu rekordu zelo blizu tudi ob zmagi na 200 m hrbtno z 2:17,48, kar velja tudi za najhitrejšega na moški tekmi Primoža Pavletiča Šenico z 2:01,34. Prav vsi najboljši slovenski plavalci so napovedali, da so na pravi poti pri iskanju pripravljenosti za bližnje evropsko prvenstvo na Madžarskem.

Moška tekma na 200 m hrbtno je bila v finišu povsem “slovenska”, saj je bil drugi Sašo Boškan iz Triglava in tretji Jaka Pušnik iz Olimpije, ki je osebni rekord z 2:05,15 popravil za dve sekundi.

Zmago je dosegla tudi Tjaša Vozel na 200 m prsno, ki pa z dosežkom 2:32,93 ne more biti popolnoma zadovoljna. “V bistvu sem šla v Gradec brez pričakovanj. Pred tednom dni smo prišli z višinskih priprav in v tem obdobju so nihanja v formi pri meni pričakovana. Nato sem šla še na cepljenje proti covidu-19, imela malo težav, a sem vesela, da sem to opravila. Najbolj pomembno je, da pravi zavesljaj in formo najdem do evropskega prvenstva,” je plavanje pokomentirala Vozlova. Sara Mihalič je v tej disciplini zasedla četrto mesto.

Osebni rekord je na 100 m delfin izboljšala tudi 16-letna Tia Primc iz Olimpije in bila za dosežek nagrajena s tretjim mestom.

Preberite še: Janja Šegel do dveh zmag in osebnega rekorda, na stopničkah tudi Daša Tušek

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije