Search
Close this search box.

Vijolice slavile v Slovenj Gradcu

Nogometašice ŽNK Slovenj Gradec so se v 14.krogu prve ženske nogometne lige pomerili z Mariborčankami in zelenico zapuščale sklonjenih glav.

 

 

 

Vijolice so slavile visokih 0:5, Anisa Rola in Dušanka Milošič sta zadeli po dva krat.

1.SŽNL,14.krog:

Športni park Vinka Canjka,

14.april 2013

gledalcev:50

Gl.sodnik: Bombek Petra (Maribor)

1. pomočnik: Šišič Adis (Maribor)

2. pomočnik: Knežević Goran (Maribor)

ŽNK SLOVENJ GRADEC:ŽNK MARIBOR

0:5 (0:2)

Milošič 1.,60.,Peruš 44.,Rola 79.,86.,

Slovenjgradčanke so nastopile brez Nine Poberžnik, ki je bila izključena v prejšnem krogu, ko so Korošice proti Jevnici izgubile s 5:0.

Nastopile so v postavi: Markovič, Mirtič, Čagran, Kašnik, Andrejc, Pušnik, Golob, Syla, Ješovnik, Primec in Goričan, na klopi so bile Lužnik, Vukovac in Merkač.

Slovenjgradčanke so še preden se je tekma začela zaostajale, Mariborčanke so silovito krenile s polovice, Korošice niso uspele zaustaviti protinapad, Milošičeva je zadela za 0:1.

V 10. minuti srečanja so domače igralke izvedle prvi kot na tekmi, prišle do strela, vendar so igralke v vijoličastih dresih strel blokirale, ostalo je 0:1. V 12.minuti so gostje zahtevale 11 metrovko potem, ko je ena izmed Mariborčank obležala v kazenskem prostoru a sodnica ( iz Maribora) je le odmahnila z roko. V 17. minuti je Milošičeva zopet poizkusila s strelom, a je žoga zletela čez gol. V 19. minuti se je izenačilo- v kotih 1:1, v 24.minuti srečanja so gostje po predložku prišle do strela z glavo, ostalo je 0:1. V 25.minuti lepa priložnost Mariborčank za povišanje vodstva, domačinke so žogo odbile, ta je prišla do gostje, ki se je znašla iz oči v oči z domačo vratarko, ta je žogo le odbila , poizkus loba z razdalje se je končal z avtogolom, že v naslednjem napadu nova priložnost za Maribor, Markovičeva brani. Veliko napako kapetanke Mirtičeve gostje niso znale izkoristiti, mnogi so žogo že videli v mreži, a iz te akcije je sledil le nov kot. Po pol ure igre je sledil prosti strel vijolic s 30 metrov, Markovičeva na mestu.V zadnjih sekundah prvega polčasa pa povišanje vodstva Mariborčank – s parado se je izkazala domača vratarka, sledil je nov kot, že tretji za Mariborčanke in zadetek, na drugi vratnici je bila najbolj zbrana Saša Peruš, ki je žogo potisnila v prazno mrežo.

Na začetku druga polčasa je domači trener opravil menjavo, priložnost je dobila Merkačeva, namesto Andrejceve. Po uri igre pa je zopet udarila Milošičeva, ki je presenetila domačo vratarko z razdalje, na semaforju je pisalo 0:3. Po prekršku na sredini igrišča je porumenela kapetanka Eva Mirtič, sledil je prosti strel, žoga je zletela čez gol. Nova priložnost za gostje se je ponudila po kotu ( že 7. kot za gostje), varatarka uspešna.

Sledila je menjava pri domačih, iz igre je odšla Tina Syla, v igro pa Amadeja Lužnik(68.minuta). Sledile so minute Mariborčank, ki so pletle mrežo pred domačim kazenskim prostorom , a streljale čez gol, nato se je tresel zunanji del mreže, sledila pa je priložnost Mariborčank po prodoru po levi strani, podaja v kazenski prostor so zaključile gostje s strelom mimo leve vratnice. V 77. minuti je sledila še zadnja menjava pri Slovenj Gradcu, iz igre je odšla Pušnikova, priložnost za Vukovacovo. V 79. minuti pa evrogol Anise Role, ki je po predložku z desne strani presenetila domačo vratarko in zadela za 0:4. Štiri minute pred koncem pa še en zadetek, po prodoru po levi strani in podaji v kazenski prostor, je Anisa Rola preigrala domačo igralko in zadela za 0:5.

V zadnjih sekundah tekme je sledil še prosti strel domačink za znižanje, a je bila vratarka Lovrečeva na mestu. Ostalo je pri izidu 0:5.

Nova priložnost za točke Slovenjgradčank bo že čez teden dni, ko odhajajo v Velesovo, naslednja domača tekma pa sledi čez 14 dni, 28. aprila, ko se bodo Slovenjgradčanke pomerile na Koroško-Šaleškem derbiju proti ŽNK Rudar Škale.

                                                                                                                  

Bojan Gros

Dogodki

Več iz istega kraja

Nogometašice ŽNK Slovenj Gradec so se v 14.krogu prve ženske nogometne lige pomerili z Mariborčankami in zelenico zapuščale sklonjenih glav.