Search
Close this search box.

Vid Peršak zmagovalec dirke “Poseka FunEnduro 2019″ (FOTO)

Na Ravnah je včeraj, 25. maja, v organizaciji ZKŠTM Ravne, Kolesarskega kluba Ravne ter Turističnega društva Ravne, potekala na trasah bike parka, na smučišču Poseka, že druga dirka Poseka FunEnduro, ki jo je med osemdesetimi prijavljenimi udeleženci preprečljivo osvojil Vid Peršak.

Na Ravnah je včeraj, 25. maja, v organizaciji ZKŠTM Ravne, Kolesarskega kluba Ravne ter Turističnega društva Ravne, potekala na trasah bike parka, na smučišču Poseka, že druga dirka Poseka FunEnduro, ki jo je preprečljivo osvojil Vid Peršak.

Dogodek Poseka FunEnduro, ki je bil lani organiziran prvič, letos pa je medse že privabil tudi ogromno tekmovalcev ter gledalcev in ostalih navdušencev za kolesarstvo, bo, po besedah organizatorjev, postal tradicionalen.

Tim Kolar-Erat, iz oddelka za turizem Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem, nam je dejal, da lahko s ponosom pove, da je bilo letos prijavljenih rekordno število tekmovalcev, kar 80: “Zasedba je bila mednarodna, tekmovalci so prišli iz Hrvaške, Italije, Avstrije ter seveda Slovenije.”

Tim Kolar-Erat še dodaja: “Kljub slabši dostopnosti ter slabši cestni infrastrukturi Koroške dogodek iz leta v leto privablja več mednarodnih in domačih tekmovalcev, kar dokazuje, da poleg izjemnih pogojev, ki jih imamo na Koroškem za gorsko kolesarski turizem, tudi organizacija poteka na najvišji ravni. Bogat spremljevalni program (po koncu uradnega dela tekmovanja sledi kolesarjenje po Ravnah, naslednji dan pa po Koroški), ponudba lokalne kulinarike (promocija gostinskih ponudnikov) ter izletov v regiji so zagotovilo, da bodo gostje/turisti pri nas ostali dlje časa, kar je tudi naš cilj. S še večjim povezovanjem in močno voljo lokalne in regionalne skupnosti bo s tem regija postala bolj prepoznavna in predstavljena kot odlična kolesarska destinacija.

Dokaz, da so na pravi poti pa potrjuje tudi zasedenost namestitvenih kapacitet, ki je v času dogodkov, večja v celotni občini in regiji.

Včerajšnji vzpon do etap je potekal po makadamski cesti, trase pa so bile speljane po namensko grajenih poteh. Tekmovanje pa je sicer primerno tako za rekreativce, ki se šele spoznavajo z disciplino, kot tudi za izkušene kolesarje. Tekmovalo pa se je po pravilih UCI in KZS za enduro, ter SloEnduro pravilniku.

Organizatorji in lokalna skupnost si s takšnimi dogodki prizadevajo, da bo v prihodnje prišlo do še večjega sodelovanja in povezovanja med vsemi kolesarskimi ter ostalimi ponudniki na Koroškem, saj bo s tem regija še bolje predstavljena kot odlična kolesarska destinacija.

V moški kategoriji (19 – 24 let) je prvo mesto osvojil Vid Peršak, s časom 8:39.34, v kategoriji od 25 do 29 let Nejc Huth s časom 9:11.34, Luka Krivonog je bil s časom 9:45.50 najboljši v kategoriji od 30 do 34 let, v starostni skupini od 35 do 39 let je zmagal Miloš Slatinšek 10:10.99, v skupini 40 do 44 let je bil s časom 10:28.03 najboljši Grega Nagode, Michael Trattnig je s časom 10:27.71 premagal konkurente v skupini od 45 do 49 let, v starostni kategoriji nad 50 let pa je bil najboljši Michael Strohmayer s časom 10:21.31.

REZULTATI: https://timing.sportident.com/en/results/2019/poseka-fun-enduro/course-b/by-category#cf

V kategoriji U17 (letnik 2004 in 2003) je bil najhitrejši Jakob Lenz s časom 10:22.06, v kategoriji U19 (letnik 2002 in 2001) je s časom 10:23.26 zmagal Jan Modirjan. Pri ženskah pa je bila s časom 10:20.13 najhitrejša Roussel Aurelie

S tekmovanjem so bili zadovoljni tako organizatorji kot tudi tekmovalci, ki so nam ob koncu tekmovanja zadihani povedali, da so nad navdušeni, pravijo, da je bila zelo dobra, suha in hitra ter odlično pripravljena.

Bike Park poseka letos gosti še številne dogodke in prireditve. Med njimi tudi Kolesarski kamp Vida Peršaka, ki bo med poletnimi počitnicami gostil otroke od 10. do 18. leta starostiPrijave so še odprte. Več informacij najdete TUKAJ.

Iskrene čestitke vsem, tako udeležencem kot tudi organizatorjem.

Na Ravnah je včeraj, 25. maja, v organizaciji ZKŠTM Ravne, Kolesarskega kluba Ravne ter Turističnega društva Ravne, potekala na trasah bike parka, na smučišču Poseka, že druga dirka Poseka FunEnduro, ki jo je med osemdesetimi prijavljenimi udeleženci preprečljivo osvojil Vid Peršak.