Search
Close this search box.

Včeraj Slovenjgradčani premagali RK Mokerc IG

Včeraj so bile v 1. B rokometni ligi odigrane tekme 2. kroga. Slovenjgradčani so gostili ekipo ekipo RK Mokerc IG in dosegli prepričljivo zmago.

Prva tekma v slovenjgraški športni dvorani v letošnji sezoni je na tribune privabila veliko navijačev, ki so videli zelo dobro in odločno predstavo precej spremenjene in pomlajene ekipe, pod vodstvom novega trenerja, Slavka Iveziča.

Predvsem v prvem polčasu so ježki prikazali odlično igro in nasprotnika nadigrali v vseh elementih rokometne igre. Po vodstvu za deset zadetkov po prvih tridesetih minutah, so v drugem delu nekoliko “stopili s plina” in tekmo mirno pripeljali do konca. Končalo se je s 35 : 24.

Kenan Pajt je dosegel 8 zadetkov, Poklič Franci pa je bil uspešen sedemkrat.

Slovenjgradčani so edini med prvo-b-ligaši, ki so v prvih dveh krogih osvojili vse štiri točke in tako zasedajo prvo mesto. V naslednjem krogu bodo gostovali v Izoli.

V Slovenj Gradcu pa je rokomet tudi kot Družinski dogodek

Na dan tekme se je odvijal tudi t.i. #radimamrokomet dan. Od 16:30 je bilo pred športno dvorano veselo, predvsem pa je bilo vse namenjeno najmlajšim. Tam je bila tudi ekipa Jolly Slovenija, ki je pripravila animacijske delavnice, otroci so lahko svoj športni duh sprostili na napihljivem gradu, hkrati pa so najmlajše udeležence tudi obdarili. Trenerji so pripravili prijetne igre, kjer so lahko najmlajši spoznavali rokometno igro in se preizkusili kot mladi rokometaši.

Prijetno druženje so zaključili s skupnim ogledom članske rokometne tekme RK Slovenj Gradec 2011, po njej pa so se okrepčali z brezplačno pico za vse.

Več fotografij pa najdete na Facebook strani Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011.

FOTO: Aljaž Sešel

 

Dogodki