Vabljeni na Kolesarski kamp Vida Peršaka

Tudi letos se bo na Ravnah na Koroškem odvijal Kolesarski kamp Vida Peršaka, ki je nesporna številka ena slovenskega endura že vrsto let, od svojih nežnih najstniških, in prepoznavno ime med najboljšimi na svetu. Potekal bo od 30. junija do 2. julija 2023.

Ravne na Koroškem so že desetletja znano športno središče Koroške. Tako občina kot tudi železarna Ravne sta z načrtnimi vlaganji v športni standard zagotovili temelje za zgraditev sodobnega športnega centra, ki se danes ponaša z zaokroženo ponudbo tako za domače športnike kot za širšo športno javnost in skozi vse leto nudi široko paleto dejavnosti.

V prekrasni naravi, ki nam jo ponujata mogočna Uršlja gora ter Peca, se boste v spremstvu izkušenih gorsko-kolesarskih vodnikov vsak dan odpravili na zanimivo kolesarsko doživetje. Ture, prilagojene izkušnjam in znanju kolesarjev, bodo potekale na gozdnih terenih, ki so naravnost idealni za kolesarska doživetja.

Njihova želja je, da z organizacijo kolesarskega kampa ponudijo mladim (zunaj njihovega ustaljenega okolja in kolesarskih treningov) obogatene kolesarske užitke in preživljanje aktivnejših počitnic, polnih raznovrstnih športnih in družabnih dejavnosti.

Kolesarskega kampa Vida Peršaka se lahko udeležijo mladi, ki jih kolesarjenje veseli in še niso dopolnili 18 let.

Ob druženju na kolesih vam bodo na voljo različne spremljajoče aktivnosti (organiziran ogled mesta Ravne z ogledom grajskega parka, kolesarjenje do Prežihove bajte, kopanje v mestnem kopališču, obisk kina, družabni večeri – karaoke, dodatne športne aktivnosti na igriščih v športnem centru Ravne (v obsegu 500 m), odbojka na mivki, košarka, nogomet, badminton, strokovne delavnice s področja gorskega kolesarstva (osnove tehnike vožnje, osnove servisiranja koles, oprema gorskega kolesarja, načrtovanje kolesarskih tur, uporaba prve pomoči …).

PROGRAM KAMPA 

Nameščeni boste v športnem centru Ravne v mladinskem hotelu Punkl, prvem slovenskem mladinskem hotelu, ki je zasnovan v skladu z naravnimi in bioklimatskimi danostmi okolice kot arhitekturno samosvoja nizkoenergijska lesena gradnja. Kolesarske dogodivščine se lahko pričnejo. Vse dni se boste gibali v Geoparku Karavanke, ki je pod Unescovim okriljem in je prvi geopark v Sloveniji in prvi čezmejni geopark (v Sloveniji in Avstriji). V treh dneh boste dodobra spoznali mogočne koroške gozdove, uživali v lepih razgledih ter nenazadnje tudi dobri kolesarski družbi. Spoznali in naučili se boste gorsko-kolesarskih prvin pod strokovnim vodstvom izkušenih vodnikov in animatorjev. Na vas nestrpno čakajo nepozabni kolesarski izleti. Nekatere ture bomo popestrili tudi s peš vzponi na bližnje vrhove oz. oglede naravnih znamenitosti. Vabljeni! 

POGOJI ZA UDELEŽBO 

Starost: kamp je namenjen otrokom od 9. do 18. leta starosti. Kolesarski del programa je prilagojen znanju in pripravljenosti udeležencev. Osnovni predpogoj je dobra fizična pripravljenost.

Oprema: udeleženci morajo imeti tehnično brezhibno gorsko* kolo s profiliranimi gumami in drugo osebno opremo, ki zagotavlja varno kolesarjenje (čelada, rokavice, kolesarska oblačila idr.). Seznam potrebne opreme bodo udeleženci dobili po prijavi na tečaj.

Omejitve: zaradi kvalitetne izvedbe programa in treningov je število mest omejeno, zato pohitite s prijavo!

POMEMBNO!

Organizatorji bodo poskrbeli tudi za to, da bo kamp, ob morebitnih nadaljnjih ukrepih, povezanih z morebitnimi pandemijami (Covid-19,…), lahko potekal v »mehurčku«. V MH Punkl bodo v času kampa nastanjeni le udeleženci kampa, imeli bodo lastno jedilnico, recepcijo in športno ter ostalo infrastrukturo za prostočasne dejavnosti.

Pogoje, podrobnejše informacije in prijavnico najdete TUKAJ.

Dobrodošli!

Dogodki