Search
Close this search box.

V soboto bo šlo zares, začenja se 31. prvenstvo v prvi NLB slovenski rokometni ligi

Po dobrem mesecu temeljitih in napornih priprav se začenja nov rokometni ples - 31. prvenstvo v prvi NLB slovenski rokometni ligi. RK Slovenj Gradec 2011 v novo sezono vstopa z velikimi pričakovanji, ki - tako pravijo skoraj vsi v klubu - imajo realne temelje.

Klub se je igralsko okrepil, razlik med starimi in novimi je vsak dan manj, strokovno vodstvo s trenerjem Ivanom Vajdlom pa je poskrbelo, da je tudi igra postavljena bolj ambiciozno. O tem pričajo tudi rezultati zadnjih tekem za trening, ko so fantje med drugim premagali Ferlach (Borovlje), Krko, Urbanscape Loko in Ribnico. Ali lahko pričakujemo nov, drugačen Slovenj Gradec 2011? Težko je kar koli prognozirati, dejstvo pa je, da klub v novi sezoni NLB lige štarta na višjo uvrstitev kot jo je dosegel v minuli sezoni.

Kaj od nove sezone pričakuje novi-stari trener Ivan Vajdl?

Mož, ki je nekoč tudi branil za Slovenj Gradec (v sezoni 1979-80 v drugi jugoslovanski ligi), tudi kot trener ni novinec v Slovenj Gradcu.

»Računam na dobro sezono. Po vsem, kar smo opravili v dobrem mesecu, lahko rečem, da smo začetek prvenstva solidno pripravljeni. Imamo močnejšo, po igralskih mestih boljše zasedeno ekipo kot lani. Vsi že komaj čakamo začetek prvenstva. Radi bi dokazali, da smo napredovali in da smo sposobni več. A vse bo odvisno od nas samih. Radi bi se izognili presenečenjem v prvih kolih. Naš sobotni nasprotnik Dobova je med letošnjim prestopnim rokom zelo prenovil ekipo, tudi z novinci s Hrvaške. Mi njih še ne poznamo dobro, najbrž tudi oni nas ne. Menim, da smo dobro pripravljeni in da bo v soboto pravzaprav vse odvisno od nas,« je rekel trener Slovenj Gradca 2011 Ivan Vajdl.

Vid Levc je prepričan, da bo letošnja sezona zelo dobra. »

Opravili smo dobre priprave, odigrali smo precej tekem za trening in jih kar nekaj tudi zmagali. Jaz imam dober občutek, ekipa je pridobila v vseh pogledih. Vso minulo sezono, potem ko sem se vrnil iz Velenja, sem se pobiral po poškodbi, zdaj pa lahko rečem, da sem dobro pripravljen. Zaupam trenerju Vajdlu, počutim se super. Dosegli smo višjo raven igre, ki jo bomo še stopnjevali,« je rekel Vid Levc.

Trener Ivan Vajdl računa na Levčev nov skok v poklicni karieri. Nekateri napovedujejo, da bi slovenjgraški levi zunanji letos eksplodiral, a sin Aleša Levca ostaja skromen. Teh napovedi ne komentira in ostaja realen. »Zaenkrat se počutim super, pa bomo videli,« je dejal Vid Levc.

FOTO: FB Vid Levc

Novi na črti v slovenjgraškem moštvu, se pravi krožni napadalec, je Velenjčan David Svečko. Fant je deloven kot rudar, neutruden v obrambi in iznajdljiv v napadu. Trener Vajdl je dejal, da bo Svečko eden od temeljev granitne obrambe. Še lansko sezono član ljubljanskega Slovana, je prepričan, da je njegova nova ekipa odlično pripravljena. »

V ekipi je odlično vzdušje. V vseh pogledih smo se dobro pripravili, tudi taktično. Iz vseh nas veje optimizem. Rezultat v soboto? Ne upam si ga napovedati, računam pa, da bomo vsi pravi. Potem bo, upam, vse tako, kot si želimo,« je rekel David Svečko. Naj se njemu in vsem navijačem uresničijo želje.

FOTO: FB David Svečko

Kako pa bo v vratih, kamor bodo letele številne žoge nasprotnikov? Gašper Dobaj bo eden od treh fantov, ki dobo poskusili ubraniti čim več strelov naših trinajstih tekmecev. Tudi on je optimist.

»Oddelali smo dobre priprave, tudi kondicijske. Andraž Nabernik in Benjamin Beliš sta nam pomagala pri tem. Na treningih je zdaj v ospredju igra, taktika. Vsi fantje smo maksimalno pripravljeni. Rezultata s številkami si ne bi upal napovedati, na vsak način pa z Dobovo računam na dve točki. Na treningih smo vsi maksimalni, verjamem, da bomo tudi v soboto na prvi prvenstveni tekmi,« je rekel prvi med vratarji Gašper Dobaj.

FOTO: FB Gašper Dobaj

Kaj pa predsednik Slovenj Gradca 2011 Samo Lampret. Že pred dnevi je rekel, da je slovenjgraški rokometni cilj letos visoko postavljen: od četrtega do šestega mesta. »Boljše četrto kot šesto,« je bil kratek in jedrnat Lampret, ki se veseli tudi dejstva, da je klub finančno stabilen in ima torej dobre razmere za uspešno delo.

Še beseda o sobotnih gostih iz Dobove. Ekipa iz Posavja v novo sezono vstopa v precej spremenjeni postavi, ki so jo dodobra izpopolnili igralci iz bližnje Hrvaške. Dobova je eden starih slovenskih rokometnih centrov, kjer bodo prihodnje leto praznovali šestdesetletnico kluba. Že zaradi tega si bodo bržčas prizadevali dobro začeti in končati za njih jubilejno leto. Iz Dobove, obmejnega mesteca v bližini Hrvaške, je prišla cela vrsta odličnih rokometašev, trenerjev in uspešnih klubskih delavcev. So, tako kot Slovenj Gradec, tudi že imeli težave, a so jih vedno znova uspešno rešili.

FOTO: RK DOBOVA

Besedilo: Ivan Praprotnik

Dogodki

Po dobrem mesecu temeljitih in napornih priprav se začenja nov rokometni ples - 31. prvenstvo v prvi NLB slovenski rokometni ligi. RK Slovenj Gradec 2011 v novo sezono vstopa z velikimi pričakovanji, ki - tako pravijo skoraj vsi v klubu - imajo realne temelje.