Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu prvič Mladinski evropski pokal v judu

V športni dvorani v Slovenj Gradcu je ta konec tedna potekal Mladinski evropski pokal v judu v organizaciji Judo zveze Slovenije in izvedbi Judo Kluba Acron Slovenj Gradec.

V boj za odličja na Mladinskem evropskem pokalu 2023 v Slovenj Gradcu se je med 1. in 2. julijem 2023 podalo 347 judoistk in judoistov iz kar 32 držav s treh celin.

Za Mestno občino Slovenj Gradec je zares posebna čast, da so lahko prvič, a zagotovo ne zadnjič, gostili tako enkraten športni dogodek, na katerem se je zvrstilo obilo odličnih nastopov Slovenskih judoistov, med katerimi je bilo tudi lepo število tekmovalcev iz domačega Judo kluba Acron Slovenj Gradec.

Slovenjgraške barve so zastopali:

  • Jevgenija Gajić, do 57 kg
  • Tina Kovač do, 63 kg
  • Jaka Samec, do 60 kg
  • Matic Razdevšek, do 60 kg
  • Nik Pavlič, do 66 kg
  • Maj Kavnik, do 81 kg
  • Domen Prednik, do 81 kg
  • Ožbej Razgoršek, do 90 kg
  • Vid Kavnik, do 100 kg

Župan Mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler, je ob tem na svojem Facebook profilu zapisal: ” Ponosen sem na judoiste in judoistke, ki so branili barvo slovenske zastave, prav tako pa na organizatorje tega spektakularnega dogodka. ”

Kot smo že poročali, so organizacijo tako velikega dogodka prepustili vodstvu Judo kluba Acron Slovenj Gradec zaradi zelo dobre organizacije mednarodnih tekmovanj v vseh preteklih letih, letošnje veteransko prvenstvo v Podčetrtku, kjer so bili Slovenjgradčani tehnični organizatorji, pa je bilo le še dodatna potrditev, da se Mladinski evropski pokal organizira v Slovenj Gradcu.

Organizacijo in vse, kar spada k tehnični izvedbi takšnega tekmovanja, je operativno prevzel predsednik Judo kluba Acron Slovenj Gradec, Ruslan Yankovskyy, ki je na tiskovni konferenci pred dobrim tednom dni dejal: “V preteklosti smo sanjarili, da pripeljemo v Slovenj Gradec večjo tekmo – izhajajoč iz Koroška open. Opazili so nas trenerji kadetskih reprezentanc. Smo zelo veseli, ekipa dela spolno paro že dolgo, vem, da nam bo uspelo. Potrudili se bomo po najboljših močeh.”

Današnjega tekmovalnega dne pa se je kot obiskovalka udeležila tudi nekdanja vrhunska judoistka in dvakratna dobitnica olimpijskih medalj, Urška Žolnir Jugovar.

Vir: Judo Koroška

Dogodki

V športni dvorani v Slovenj Gradcu je ta konec tedna potekal Mladinski evropski pokal v judu v organizaciji Judo zveze Slovenije in izvedbi Judo Kluba Acron Slovenj Gradec.