Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu pripravljajo sprejem za Janjo Garnbret, trikratno svetovno prvakinjo v športnem plezanju

V Ljubljani pripravljajo sprejem za slovensko reprezentanco v športnem plezanju, v Slovenj Gradcu bo sprejem namenjen Janji Garnbert, trikratni svetovni prvakinji v športnem plezanju

V počastitev izjemnega uspeha, trojne zmage na svetovnem prvenstvu v kombinaciji, balvanih in težavnosti ter zgodovinskega dosežka Slovenjgradčanke in izjemne športnice bodo Janji Garnbret, svetovni prvakinji, ob vrnitvi z Japonske, organizirali sprejem, na katerem jo boste lahko pozdravili in ji čestitali tudi vi.

Organizatorja prireditve Mestna občina Slovenj Gradec in Javni zavod SPOTUR vabita, da se v soboto, 24. avgusta 2019, ob 19. uri, na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu, udeležite sprejema v čim večjem številu ter počastite ta izjemen športni uspeh Slovenjgradčanke, Janje Garnbret.

Naj spomnimo, da je Janja Garnbret (Šaleški AO), edina v zgodovini tega športa, ki je na istem svetovnem prvenstvu osvojila naslov svetovne prvakinje v treh različnih disciplinah, hkrati pa je tudi edina med slovenskimi športniki, ki je na enem svetovnem prvenstvu osvojila tri zlate medalje. V Hačiodžiju se je najprej zapisala v zgodovino kot prva plezalka, ki je ubranila naslov svetovne prvakinje v balvanskem plezanju, nato je postala prva ženska, ki je na istem svetovnem prvenstvu slavila v težavnosti in balvanih, nato pa edina v zgodovini športnega plezanja s trojčkom zlatih medalj v težavnosti, balvanih in kombinaciji. S skupno šestimi zlatimi odličji je ženska z največ zmagami na svetovnih prvenstvih, poleg njih ima še srebrno, na Japonskem pa si je priplezala tudi vozovnico za olimpijske igre Tokio 2020 ter postavila osebni in slovenski ženski rekord v hitrosti.

Pri tem naj še omenimo, da je slovenska reprezentanca v športnem plezanju na letošnjem prvenstvu osvojila štiri žlahtna odličja in tako skupno število medalj na svetovnih prvenstvih dvignila na 18. Skupna bera treh zlatih in srebrne medalje jo postavlja na mesto najuspešnejše reprezentance na letošnjem SP. Uspeh Garnbretove je namreč dopolnila Mia Krampl (AO PD Kranj), ki je navdušila z naslovom svetovne podprvakinje v težavnostnem plezanju.

Sprejem slovenske reprezentance v športnem plezanju po najuspešnejšem svetovnem prvenstvu do zdaj, pa pripravljajo tudi pred ljubljansko Mestno hišo, kamor vas vabijo danes, 23. avgusta, ob 19. uri. Tako da danes vljudno vabljeni v Ljubljano, da se poklonimo najboljšim na svetu. Jutri pa se vidimo v Slovenj Gradcu.

Vir: MO Slovenj Gradec, PZS

Dogodki

V Ljubljani pripravljajo sprejem za slovensko reprezentanco v športnem plezanju, v Slovenj Gradcu bo sprejem namenjen Janji Garnbert, trikratni svetovni prvakinji v športnem plezanju