Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu je potekalo 53. tekmovanje za pokal v spomin pohoda XIV. divizije na Štajersko

Športno društvo INVALID (ŠDI) Slovenj Gradec je v četrtek, 9. 9. 2021, organiziralo in izvedlo že 53. tekmovanje za pokal v spomin pohoda XIV. divizije na Štajersko.

Tekmovali so v kegljanju, v načinu borbene igre in streljanju. Sodelovale so ekipe iz MDI Velenje, MDI Radlje in domače ŠDI, žal letos ni bilo zraven ekipe iz Maribora. Tekmovanje je potekalo gladko in brez zapletov. Za kar sta poskrbela pri kegljanju Pavla Garb, pri streljanju pa Franc Kušter.

Pri streljanju so zmagali strelci iz MDI Velenje s 640 krogi, pred ŠDI Slovenj Gradec s 635 krogi in MDI Radlje s 435 krogi. Strelci MDI Velenje in ŠDI Slovenj Gradec so dosegli najboljši rezultat od kar tekmujejo na tej športno zgodovinski prireditvi.

V kegljanju je zmagalo domače ŠDI Slovenj Gradec z odličnim rezultatom s 611 podrtimi keglji. S tem rezultatom bi se visoko uvrstili na državnem prvenstvom registriranih kegljačev. Drugi so bili iz MDI Radlje s 499 podrtimi keglji in tretji iz MDI Velenje s 437 podrtimi keglji.

Po končanem tekmovanju je sledil še zaključek in podelitev pokalov, kjer se je udeležencem tekmovanja pridružil podžupan dr. Peter Pungartnik, ki je prisotne prav lepo nagovoril in jih pozdravil.To si štejemo v veliko veselje in smo ponosni da je bil z nami, pomagal pri podelitvi pokalov za to tekmovanje, podelil pa je tudi prehodni pokal za skupnega zmagovalca. To so postali letos športniki iz ŠDI Slovenj Gradec s 5 točkami pred MDI Velenje s4 točkami in pred MDI Radlje s 3 točkami,” je ob tem dejal Tone Garb, predsednik ŠDI Slovenj Gradec.

Po podelitvi so športnike skromno pogostili in na zaključku so bili vsi mnenja, da se mora ta tradicija tudi v prihodnje nadaljevati.

Kot predsednik ŠDI sem vsem obljubil, da bomo to tradicijo v bodoče tudi nadaljevali. Vsi sodelujoči so pohvalili organizacijo in pogostitev in ob tem odšli z upanjem da se drugo leto zopet vidimo,” je sklenil Garb.

Besedilo pripravil: Tone Garb, predsednik ŠDI Slovenj Gradec

Dogodki

Športno društvo INVALID (ŠDI) Slovenj Gradec je v četrtek, 9. 9. 2021, organiziralo in izvedlo že 53. tekmovanje za pokal v spomin pohoda XIV. divizije na Štajersko.