Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu je potekal že 17. Tek miru (FOTO)

V Slovenj Gradcu, v mestu Glasniku miru je včeraj potekala tradicionalna rekreativna prireditev Tek miru.

Tek miru ob dnevu OZN je tradicionalna rekreativna tekaška prireditev, ki poteka v Slovenj Gradcu v mesecu oktobru. Tekaško prireditev pripravijo v počastitev obletnice delovanja mednarodne organizacije OZN, ob tej priložnosti organizatorji pripravijo vrsto aktivnosti, katerih namen je širjenje mirovniške zavesti. Med njimi je že več kot desetletje stalnica tudi Tek miru, ki poteka v znamenju prijateljstva, povezovanja, sodelovanja, miru in druženja. Organizatorja teka sta Atletski klub Slovenj Gradec in Javni zavod Spotur.

Na startu se je zbralo lepo število tekačev.
FOTO: Atletski klub Slovenj Gradec

Tek miru je rekreativna prireditev, ki vključuje različne tekaške izzive namenjene najmlajšim kot tudi najstarejšim, bolj in manj izkušenim ljubiteljem teka. Vsako leto se za sodelovanje odločijo okoliške šole in vrtci, udeležijo se je rekreativni tekači iz celotne Slovenije.

NAJDLJE TEK NA 10 KILOMETROV

Tekaške prireditve so bile organizirane za različne starostne skupine in različne dolžine. Tek dobre volje je bil netekmovalnega značaja ter namenjen vsem udeležencem prireditve, uličnega teka so se udeležili otroci in mladina, odvil se je na različnih razdaljah glede na starost udeležencev (od 100 do 1000 m), najzahtevnejši pa je bil tek na 5 in 10 kilometrov, ki je bil namenjen rekreativnim tekačem ter tekmovalcem Štajersko-koroškega pokala. Ob sončnem nedeljskem vremenu se je prireditve udeležilo lepo število ljubiteljev teka in gledalcev, ki so pred uradno otvoritvijo pospremili tekače na Teku dobre volje. Prisotne je nagovoril podžupan dr. Peter Pungartnik. Na startu se je zbralo lepo število tekačev, kar 203 so se udeležili tekmovanja, na najdaljšo preizkušnjo na 10 kilometrov se jih je podalo kar 83. Tudi včeraj je izstopala Kazimira Lužnik, ki je pri svojih 85-ih letih v cilj po pretečenih 10-ih kilometrih pritekla nasmejana.

Podžupan dr. Peter Pungartnik in vedno nasmejana Kazimira Lužnik.
FOTO: Atletski klub Slovenj Gradec
Najzahtevnejši je bil tek na 5 in 10 kilometrov.
FOTO: Koroški atletski klub
Tek miru ob dnevu OZN je tradicionalna rekreativna tekaška prireditev.
FOTO: Koroški atletski klub

Absolutni zmagovalec teka miru je postal Matej Šturm, drugo mesto si je prislužil domačin Tadej Grilc, tretje pa Severino Ogrizek. V kategoriji žensk je slavila Manuela Golob, Neža Brezovnik je bila druga, tretja pa Saša Kozelj. Na krajši razdalji 5 kilometrov je v moški kategoriji zmagal Anže Obreza, v ženski pa Maja Medved.

URADNE REZULTATE TEKA SI LAHKO POGLEDATE TUKAJ.

TRADICIONALNI TEK MIRU V SLOVENJ GRADCU:

Dogodki