V Slovenj Gradcu brezplačne “Sobotne vadbe” za najmlajše iz celotne regije

RK Slovenj Gradec 2011 izvaja projekt "Sobotne vadbe" za mlade športnike. Z njim pa omogoča brezplačno vadbo vsem majhnim otrokom iz celotne Koroške.
2 (2)

Vsa ta leta se v slovenjgraški rokometni šoli vodstvo trudi zagotoviti čim boljše pogoje za trening, rast in razvoj mladih rokometašev in rokometašic kluba, saj se zavedajo, da šport ni samo orodje za zdrav telesni razvoj, ampak se z njim naučimo tudi v življenju še kako pomembnih vrednot ekipnega duha, solidarnosti, pripadnosti in mnogih drugih.

Da program RK Slovenj Gradec 2011 za najmlajše dela zelo dobro, so v zadnjih letih pokazali tudi odlični rezultati mlajših selekcij v državnih in lokalnih prvenstvih, letos pa so pri Koroškem prvoligašu stopili še korak dlje. Brezplačno rokometno vadbo so omogočili vsem majhnim otrokom iz celotne Koroške. Vsako soboto družijo in se poleg vodenja žoge učijo tudi že prej omenjenih vrednot, pomembnih za življenje.

V klubu se zavedajo izziva, ki ga predstavlja današnji digitalni način življenja otrok. Poleg šole, kjer večino časa sedijo, imajo premalo ur športne vzgoje, kar jim onemogoča pravilen razvoj skozi odraščanje. Trenutno smo se, poleg vsega tega, znašli še v vsem neljubi situaciji pandemije, ki je možnost otrok za vadbo samo še poslabšala, zato je sedaj še toliko bolj bistveno, da se čim več otrok spravi nazaj v gibalni pogon.

Projekt so v svoje roke prevzeli Rok Krevs, v klubu trener kategorije mlajših dečkov, Dijana Krivec, tudi sama bivša rokometašica in Martin Podstenšek, trener kategorije starejših dečkov, podpira pa ga tudi NLB s projektom NLB Šport mladim.

S svojim znanjem in izkušnjami vsako soboto dopoldne v slovenjgraški športni dvorani vaditelji skrbijo za smeh in dobro počutje vedno večjega števila otrok, ki se udeležujejo brezplačnih tedenskih vadb. Otroci so na vadbah veseli tudi rednih obiskov fantov članske selekcije, kar je še dodatna motivacija pri treningu, saj verjamejo, da mogoče nekdaj tudi oni oblečejo dres Bojevnikov za mesto miru.

Kot pravijo v klubu: »Ne obljubimo ničesar drugega kot to, da se bomo potrudili, da se bo vaš otrok naučil osnov rokometa, predvsem pa, da se bo zabaval, napredoval v družbi sovrstnikov, ter da ga bomo poleg vodenja žoge učili tudi vrednot, ki štejejo za življenje.«

Besedilo: RK Slovenj Gradec 2011

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.