Search
Close this search box.

V samem vrhu tekmovanja trije slovenski odbojkarji. Med njimi tudi Korošec Tine Urnaut

Slovenski odbojkarji se s turnirja lige narodov v japonski Nagoji vračajo s tremi zmagami. Na zadnjem preizkusu so v nedeljo s 3:0 premagali Iran.

Pred tem je Slovenija na Daljnem vzhodu najprej s 3:1 ugnala Srbijo, za tem z 0:3 klonila proti Bolgariji, v soboto pa s 3:1 odpravila Francijo. Izkupiček 3-1 jo bo po prvi tretjini dvobojev prvega dela tekmovanja uvrstil med najboljšo osmerico. To po koncu rednega dela čaka končnica tekmovanja v poljskem Gdansku. Do tam slovensko vrsto čaka še osem tekem na turnirjih v francoskem Orleansu (20.-25. junij) in Pasay Cityju (4.-9. julij) na Filipinih.

Po prvih štirih tekmah prvega dela lige narodov Slovenija na lestvici zaseda četrto mesto in je ena izmed petih ekip, ki so dosegle tri zmage. Še dva turnirja s po štirimi preizkusi čakata fante v boju za uvrstitev med najboljšo osmerico in napredovanje v končnico.

Po prvih štirih tekmah lige narodov so pri statističnih parametrih v samem vrhu tekmovanja trije njihovi odbojkarji. Tine Urnaut si deli prvo mesto pri številu doseženih asov, Rok Možič je na drugem mestu po številu doseženih točk in četrtem po točkah v napadu, Jani Kovačič pa je tretji med tistimi, ki so v obrambi uspeli ukrotiti največ žog.

Tine Urnaut, ki je odbojkarsko kariero začel v odbojkarskem klubu Fužinar z Raven na Koroškem. Leta 2006 je prestopil v Autocommerce Bled in leta 2008 odšel v tujino, kjer je igral za različne klube v Italiji, Grčiji, Turčiji, na Poljskem, v Katarju in Rusiji…

Vir: OZS

Dogodki

Slovenski odbojkarji se s turnirja lige narodov v japonski Nagoji vračajo s tremi zmagami. Na zadnjem preizkusu so v nedeljo s 3:0 premagali Iran.