Search
Close this search box.

V Puconcih zmagi za NTK Fužinar Interdiskont

Po krajši prekinitvi se je nadaljevalo ekipno državno prvenstvo v obeh prvih namiznoteniških ligah. V petem krogu 1. SNTL za moške sta bila na sporedu dva derbija, in sicer je v Puconcih s 4:2 slavil Inter Diskont I, v Novem mestu pa je ŠD SU premagal Maribor s 4:0.
Fotografija je simbolična

Z maksimalnim izidom je doma proti Tempu zmagala tudi Savinja, v gosteh pa sta s 4:1 slavila Krka in Mengeš. Novomeščani so bili boljši od Vesne I, Mengšani pa od Kajuh Slovana.

V lanski sezoni so Pucončani v polfinalu končnice premagali Ravenčane, ki so leto pred tem osvojili naslov državnih prvakov. Tokrat so se zmage spet veselili ravenski namiznoteniški igralci, ki so v napetem obračunu slavili predvsem po zaslugi Mitje Horvata Ta je dobil oba svoja posamična dvoboja, z Žigo Kristijanom Žigonom pa sta bila s 3:2 boljša tudi od domače dvojice, Tomaž Pelcar in Damjan Zelko. Eno zmago je h končnemu uspehu gostov prispeval še Andrej Bač.

Še naprej pa je brez poraza aktualni državni prvak, ŠD SU, ki je Mariborčane premagal brez izgubljenega dvoboja. Za odmevno zmago je v domači ekipi poskrbel Jožko Omerzel, ki je bil s 3:2 boljši od Gregorja Komaca, s 3:2 je proti Tomažu Roudiju slavil tudi Jure Slatinšek, medtem ko je bil njegov brat Uroš s 3:0 boljši od Matevža Črepnjaka. Urš Slatinšek in Omerzel sta se morala krepko potruditi za zmago tudi v igri dvojic, saj sta do zmage proti Črepnjaku in Komacu prišla šele v petem nizu.

Le dve tekmi sta se odigrali v 1. SNTL za ženske, kjer je bil na sporedu četrti krog. Kajuh Slovan je doma s 4:0 premagal Logatec, v Puconcih pa se je zmage s 4:2 spet veselila ekipa z Raven na Koroškem. Cirkovce so bile proste, tekma med Letriko in Arrigonijem pa bo na sporedu šele v petek.

Polona Horvat, ki je svojo dobro formo potrdila na mladinskem WTT turnirju na Slovaškem, kjer se je prebila v glavni žreb, je bila ob Nuši Kadiš najbolj zaslužna, da so Ravenčanke Kemi Murexinu vrnile za lanski poraz v polfinalu končnice državnega prvenstva. Obe sta dobili oba svoja posamična dvoboja, Horvatova zadnjega, šestega, s 3:2 proti Blažki Harkai. V domači ekipi je bila Harkaijeva boljša od Nike Pandev, skupaj z Ano Kovačec pa sta dobil tudi igro dvojic.

Do nove zmage je prišel Kajuh Slovan, ki je Logatčankam prepustil le dva niza. V prvem dvoboju je enega proti Lari Opeki osvojila Nina Zupančič, drugega pa dvojica Zupančič, Kaja Okorn, proti dvojici Enya Moltara, Opeka. Po enkrat sta slavili še Tjaša Novak in Moltara.

Dogodki

Po krajši prekinitvi se je nadaljevalo ekipno državno prvenstvo v obeh prvih namiznoteniških ligah. V petem krogu 1. SNTL za moške sta bila na sporedu dva derbija, in sicer je v Puconcih s 4:2 slavil Inter Diskont I, v Novem mestu pa je ŠD SU premagal Maribor s 4:0.