Search
Close this search box.

V Ljubljani je potekal 4. turnir mladinske Li-Ning lige: Boštjan v finalu boljši od Olenik-Ribiča

Le nekaj dni po novem letu se je BK Karizma udeležili že prvega turnirja.

V soboto, 6. januarja 2024, je v ŠC Dolgi most potekal že 4. turnir mladinske Li-Ning lige. Boštjan Pušnik je prišel ponovno do zlate medalje, Tin Prasnic se je po dolgem času vrnil na badmintonska igrišča in turnirje, 5. mesto pa za Dejana Pušnika in Nušo Potočnik.

Boštjan ubranil zlato medaljo z zadnjega mladinskega turnirja Li-Ning

Sobotna deževna in meglena Ljubljana, a v dvorani ŠC Dolgi most popolnoma nekaj drugega kot dolgočasno januarsko vreme. V kategoriji U-14 nič novega, saj je Boštjan Pušnik nadaljeval zmagovito pot iz lanskega leta. Ducat fantov se je tokrat pomerilo med seboj in kar dobra konkurenca na samem vrhu, saj sta, npr. Marcel Okorn (BK Olimpija) in Martin Knez Ogorelec (BK Ljubljana), ostala celo brez polfinala. Boštjan se je brez večjih težav s štirimi zmagami uvrstil med štiri najboljše.

V polfinalni tekmi je nato premagal še Blaža Kmeta (BK Ljubljana) z izidom 21:16. V tekmi za prvo mesto se je srečal s presenetljivim finalistom, Kristijanom Olenik-Ribičem (BK Olimpija), ki mu je naredil kar nekaj preglavic. V prvem setu se je Boštjan še »ujel v ribiško mrežo«, saj ga je Ljubljančan ugnal z 18:21. Naslednja dva seta je odigral tako kot zna in slavil v setih z 21:13 in 21:16 in tako ubranil zlato medaljo z zadnjega mladinskega Li-Ning turnirja! Srebrno medaljo je osvojil Kristijan Olenik-Ribič (BK Olimpija), tretji je bil Blaž Kmet (BK Ljubljana), ki je bil v tekmi za bronasto medaljo boljši od Luka Siarda (BK Mengeš).

Pri dekletih U-14 je zmagala Lučka Perme pred Nino Vidovič (obe BK Olimpija) in Sieno Rože (BK Ljubljana).

5. mesto za Dejana in Nušo, šesti je bil Tin

V kategoriji U-12 je bilo kar 16 fantov, kjer sta nastopila tudi Dejan Pušnik in Tin Prasnic. Oba sta v predtekmovalni skupini zmagala po dve tekmi in doživela en poraz, kar je pomenilo v nadaljevanju za tekme od 5.-8. mesta. Dejan in Tin sta bila oba uspešna na prvi tekmi in tako sta se nato med seboj pomerila za 5. mesto, kjer je bil uspešnejši Dejan. Tin Prasnic se je po mesecu in pol zaradi poškodbe uspešno vrnil na badminton igrišča in osvojil odlično 6. mesto.

Med deklicami U-12 je bilo le pet deklic in iz petih različnih klubov, med njimi tudi Nuša Potočnik (BK Karizma). Odigrale so tekme med sabo in to na dva seta do 21 točk. Zmagovalka je postala Julija Božnik (BK Mengeš) pred Niko Gaspari (BK Olimpija) in Kim Pavčič (BK Medvode), četrta je bila Irena Brakus (BK Ljubljana), peto mesto je osvojila Nuša.

Najboljšo tekmo je Nuša odigrala proti Pavčičevi (18:21, 15:21) in bo naslednji vikend že imela naslednjo priložnost tako kot vsi ostali naši igralci in igralke v mlajših kategorijah, da se izkažejo na domačem, otroškem badminton festivalu »Badmintonček – Badmintončica 2024« na Ravnah.

Čestitke vsem tekmovalcem.

Vir: Ravne.si

Dogodki

Le nekaj dni po novem letu se je BK Karizma udeležili že prvega turnirja.