Search
Close this search box.

V Kranjski Gori pripravljajo 5. Grubin memorial z dobrodelno noto

Grubin memorial, tekmovanje v spomin na alpskega smučarja in prijatelja Draga Grubelnika, bo tudi letos uvertura v Pokal Vitranc, in sicer se bo odvil v petek, 13. marca 2020, na že znani lokaciji, na smučišču Kekec.

Odprte so prijave na 5. GRUBIN memorial v spomin na alpskega smučarja in prijatelja Draga Grubelnika, iz Ribnice na Pohorju. Tokrat organizatorji vabijo že na 5. tradicionalno dobrodelno veleslalomsko tekmo in veliki koncert za Grubo, ki se je leta 2015 smrtno ponesrečil v prometni nesreči na poti z ledenika v Söldnu.

Gre za dogodek brez tekmovalnega značaja, ki ga bodo v Kranjski Gori pripravili, 13. marca 2019, na predvečer 59. Pokala Vitranc. Memorial ima tudi dobrodelno noto. Vsa zbrana sredstva – od startnin do donacij – gredo v dobrodelni sklad, ki ga vsako leto podarijo pomoči potrebnim. 

Kako so z vašo pomočjo predlani pomagali 7-članski družini iz Vuhreda, si lahko pogledate TUKAJ. Lani pa so sredstva od štartnin podarili družini iz Slovenske Bistrice, očetu samohranilcu (delni invalid) z dvema sinovoma, ki ju je zapustila mama.

Letos boste s svojo prisotnostjo (štartnino) pomagali družini Rajh iz Bistrice ob Dravi, mami samohranilki z dvema otrokoma, ki jih je zapustil oče otrok in živijo v težkih razmerah.

Štart dobrodelnega veleslaloma s svetovno znanimi imeni belega cirkusa in slovenskimi znanimi obrazi ter prijatelji Grube, se bo začel ob 18:30, sledil pa bo veliki koncert – Plavi orkestar Live! za Grubo, na velikem odru, v samem središču Kranjske Gore.

Več o tekmovanju najdete TUKAJ, kjer se lahko na tekmo tudi prijavite.

Program dogajanja – petek (13. 3. 2020)

  • od 16. ure dalje : prevzem številk in prijave (smučišče Kekec)
  • 17:45 – 18:15 ogled proge
  • 18:30 štart dobrodelnega slaloma
  • 20:30 razglasitev rezultatov (Prireditveni prostor pred dvorano Vitranc, Kranjska Gora)
  • 21:00 – 23:00 Veliki koncert za Grubo – Plavi orkestar Live!
  • DY Ney

Dogodek bo povezoval Mitja Šeško. Vstop je prost.

Več informacij na www.grubinmemorial.si

Pri tem organizatorji dogodka glede na trenutno stanje obolelih in širitve novega koronavirusa dodajajo, da bodo izvedli dodatne higienske ukrepe, priporočajo pa, da se memoriala udeležijo samo zdrave osebe.

“Javni dogodki v osnovi predstavljajo tveganje za prenos okužb. Obiskovalci se sami odločajo, ali se bodo množičnih dogodkov udeležili, odsvetujemo pa obisk Grubinega memoriala: vsem, ki kažejo znake obolenj, starejšim osebam in kroničnim bolnikom, saj so zaradi svojega stanja bolj dovzetni za nalezljive bolezni. Izvedli bomo dodatne higienske ukrepe in namestili dodatne razkuževalnike za roke, toaletne prostore in druge ukrepe za zaščito tekmovalcev in vseh drugih udeležencev,” so še navedli v sporočilu za javnost in zaključili, da splošna odpoved dogodkov v trenutni epidemiološki situaciji ni potrebna.

Dogodki