Search
Close this search box.

V dvorani v Kotljah se je odvijal turnir za otroke v badmintonu

Najboljši trije v posameznih kakovostnih skupinah so osvojili medalje, vsi udeleženci so prejeli priznanja in čokolade.

Na deževni četrtek, 11. maja 2023 so v dvorani v Kotljah obilno »deževale« točke, na turnirju za otroke v badmintonu. Ali so zmagovalci tudi »celo noč plesali«, kot prepevajo Joker Out, ki so se na četrtkov večer uvrstili za sobotni finale Evrovizije, to ne vemo!? Vemo pa zagotovo, čemur smo bili priča, da so bile tekme zelo nepredvidljive, točke so deževale na obeh straneh igrišča in dale mnogo presenetljivih končnih izidov… Vsak je lahko ponosen, da je dal vse od sebe na tekmah, pogosto pa je na takšnih izenačenih dvobojih potrebno imeti še nekaj dodatne sreče…Kot npr. Joker Out, ki so se kot zadnji uvrstili na sobotno finale, je bilo tudi na našem turnirju nekaj preobratov v zadnjih momentih igre, kar športu navsezadnje daje tisto posebno draž.

Turnir je bil razdeljen v tri kakovostne skupine – v A je bilo 5 otrok, v B skupini jih je bilo 7, prav tako 7 v C skupini. In če začnemo s pogledom na skupino A, potem ne moremo mimo šova Petričevih. Ali je bilo to na igrišču, izven igrišča, ali ob igrišču…, povsod jih je bilo polno. Fanta sta bila v »manjšini« in sploh nista igrala slabo. Skupina A se je izkazala za še veliko bolj izenačeno, kot je bilo sploh za pričakovati. Anže Vrčkovnik je na prvi tekmi presenetil Teo Petrič Filip (21:12) in s tem poskrbel za nekaj »zmede« že kar na začetku. Oskarja Kakerja je le nekaj centimetrov ločilo od zmage na prvi tekmi, ki jo je Urša Petrič Filip slavila z minimalno razliko 20:21. Tudi ostale tekme so bile »grozljive«, in na koncu je do zlate medalje prišla Tjaša Petrič, ki je na kar treh tekmah slavila s tesnimi zmagami – Teo je premagala z 21:19, Uršo 21:19, Anžeta pa z 21:20! Za razporeditev ostalih mest je bilo potrebno kar nekaj preračunavanja vseh doseženih/dobljenih točk.

Vodja pri zapisnikarski mizi Rado je imel tako obilo dodatnega matematičnega dela, da smo vendarle izvedeli za končni vrstni red…Na drugo mesto se je povzpela Tea Petrič Filip, tretja je bila Urša Petrič Filip, četrto mesto je osvojil Anže Vrčkovnik in peti je tokrat bil Oskar Kaker.

Neizprosen boj za polfinalne vstopnice je potekal tudi v B skupini. Lia Duler je proti Andražu Reberniku tesno izgubila z 14:15, z enakim izidom Andraž proti Metki Šapek, Nuša Potočnik je bila z 15:13 boljša od Leni Požarnik. V polfinale so se po srditih bojih naposled uvrstili Metka Šapek, Andraž Rebernik, Manca Čerpnjak in Nejc Drug. Na prvi polfinalni tekmi je Manca zmagala proti Metki (15:10), v drugem polfinalu je Nejc premagal Andraža z izidom 15:13. V tekmi za tretje mesto smo gledali še eno razburljivo tekmo, kjer je bila Metka uspešnejša od Andraža (15:13). V finalnem srečanju je Manca Čerpnjak slavila proti Nejcu Drugu z rezultatom 15:8. Od petega do sedmega mesta so se zvrstile Nuša Potočnik, Leni Požarnik in Lia Duler.

V C skupini je bilo prav tako sedem igralcev in igralk, ki so bili porazdeljeni prav tako v dve predtekmovalni skupini. Iz prve sta bila uspešna Metod Majdič Zlatar in Gabriela Orešnik, ki je v odločilni tekmi Najo Kugler premagala z izidom 15:14. V drugi predtekmovalni skupini sta se v polfinale uvrstila Aleks Komprej in Elmina Hadžipašić. Na prvem polfinalnem srečanju se je izkazal Metod, ki je premagal Elmino, v drugem polfinalu je zmagal Aleks, ki je bil boljši od Gabriele. V tekmi za tretje mesto je Gabriela ugnala Elmino (15:14), v finalu pa je Metod Majdič Zlatar osvojil zlato medaljo, ko je bil boljši od najmlajšega na turnirju, Aleksa, z izidom 15:11. Od petega do sedmega mesta so se zvrstili Naja Kugler, Iza Zala Čebul in Sara Kotnik.

Vsem otrokom čestitke za odlične borbene igre in dosežene rezultate!

Vir: ravne.si

Dogodki

Najboljši trije v posameznih kakovostnih skupinah so osvojili medalje, vsi udeleženci so prejeli priznanja in čokolade.