Search
Close this search box.

V Dublinu Janja Šegel evropska prvakinja do 23 let na 100 m prosto

Zadnji dan evropskega plavalnega prvenstva do 23 let je slovensko plavanje bogatejše še za dve zlati medalji. Junakinji pa sta Neža Klančar in Janja Šegel.

Neža Klančar je tudi v svoji tretji finalni predstavi na 50 m delfin (po 50 m prosto in dirki na izločanje) suvereno osvojila naslov evropske prvakinje do 23 let.
Zmagala je s časom 26.02, kar je 35 stotink sekunde hitreje kot je plavala dopoldne in 15 stotink sekunde hitreje od drugouvrščene finalistke Turkinje Aleyne Ozkan.

Janja Šegel si je zmago na 100 m prosto priplavala v razburljivem finišu, kjer je s časom 54,66 le za stotinko sekunde ugnala Američanko Cooper, drugo najhitrejšo Evropejko, Madžarko Ugrai pa kar za 45 stotink. Janja je že prvi dan prvenstva osvojila bronasto medaljo v disciplini 200 m prosto.

Neža Klančar: ”Z nastopom sem zelo zadovoljna. Še eno zlato odličje, kar sem si tudi želela. Zdaj grem lahko sproščeno na počitnice in potem v novo sezono.”                                   

Tomaž Torkar, trener: “Še zadnji štart sezone in še tretja zlata kolajna v dveh dneh, na EP do 23 let. Lahko rečem le, da se je njeno trdo delo obrestovalo in da je pokazala, da potrebno v športu vztrajati, kljub poškodbi in slabim trenutkom. Neža naprej sledi svojim ciljem, ki si jih je zadala.”                               

Janja Šegel: “Po bronasti medalji na 200 kraul sem si priplavala še zlato na 100. Zelo sem vesela in zadovoljna. Tudi rezultat je dober. Približala sem se osebnemu rekordu. Sicer sem imela ob koncu še rezerve, ampak sem zelo zadovoljna.”

 Matija Medvešek, trener: “Poplačilo za njen letošnji trud na treningih. Še vedno odplavano z rezervo, ampak z veliko več energije kot zjutraj.”

Vir: Plavalna zveza Slovenije

Dogodki

Zadnji dan evropskega plavalnega prvenstva do 23 let je slovensko plavanje bogatejše še za dve zlati medalji. Junakinji pa sta Neža Klančar in Janja Šegel.