V boj za medalje v obliki snežink na smuku tudi trije Slovenci

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju bodo danes podelili nove tri snežinke, zlato, srebrno, bronasto, najboljšim smukačem. Na startu preizkušnje v kraljevski disciplini alpskega smučanja z začetkom ob 11.00 na progi L'Eclipse v Courchevelu bodo tudi trije Slovenci Martin Čater, Miha Hrobat in Nejc Naraločnik.

Na smuku s številnimi favoriti za najvišja mesta, med njimi sta najbolj izpostavljena Norvežan Aleksander Aamodt Kilde in Švicar Marco Odermatt, bodo svojo priložnost iskali tudi trije slovenski smukači, ki na prvenstvu še niso uresničili ciljev.

Na alpski kombinaciji so Slovenci ostali brez uvrstitve, na superveleslalomu pa je s 25. mestom najvišje posegel najmlajši član slovenske moške odprave Rok Ažnoh, ki sploh še ni del stalne zasedbe za svetovni pokal.

Za Čatra, Hrobata in Naraločnika bo nedelja pomenila popravni izpit, z osnovnim ciljem uvrstiti se vsaj v prvo petnajsterico, kar prinaša tudi točke za svetovno startno listo.

Čater bo nosil startno številko 25, Hrobat bo startal kot 28., Naraločnik kot 38.

Čater je treninge izkoristil za iskanje pravih nastavitev in občutkov.

Nekateri odseki so bili že zelo hitri, obul sem stare čevlje in čutim boljše pospeške iz zavojev. Bistveno je, da je tista hitrost nazaj. Je sicer malo bolj nemirno vse skupaj. V nedeljo bom imel točno določeno vizualizirano vožnjo, na koncu pa bo samo še izvedba.”

Hrobat je v soboto na treningu iskal limite proge. “Malo sem šel čez, ampak zato je trening, da vidim sam pri sebi, kaj lahko, pa kaj ne. V nedeljo grem na start s prazno glavo, da lahko naredim tisto najboljšo vožnjo, kar se jo da,” je pred tekmo napovedal Hrobat, ki mu je proga všeč, ker je zelo hitra.

“Čeprav je zelo temno in prav veliko sonca na njo ne posije, zato se ji tudi reče eclipse (mrk),” doda Kranjčan, ki si želi, da bi odpeljal od starta do cilja brez napak. Potem se namreč lahko zgodi karkoli, je dodal.

Vem, da imam hitrost. Če to hitrost pripeljem do cilja, sem lahko zelo visoko.”

Naraločnik pravi, da zanj taktiziranje ne pride v poštev, ampak samo popoln napad in nič drugega.