Search
Close this search box.

V badmintonu Korošci osvojili sedem medalj, od tega kar tri zlate

V Ljubljani je v nedeljo, 9. 10. 2022, potekal turnir v badmintonu – FZ Konex Open 2022 (kategorije U12, U14, U16).

Na turnirju je nastopilo sedem igralcev in igralk BK Karizma: Sven Podojsteršek, Miha Kozlar, Tin Prasnic, Alma Ahmetović, Eva Vrčkovnik, Kaja Pongrac in Beja Hribernik. V konkurenci 68 igralk in igralcev, so se na Koroško vrnili s kar sedmimi osvojenimi medaljami, od tega so bili trikrat zlati!

Kategorija U-14 je bila dobesedno »njihova«, saj so zlato medaljo osvojili Alma Ahmetović med posameznicami, Sven Podojsteršek med posamezniki, v dvojicah deklet Alma Ahmetović in Eva Vrčkovnik.

Srebrno medaljo so osvojili Eva Vrčkovnik med posameznicami in v dvojicah fantov sta bila druga Sven Podojsteršek in Miha Kozlar. Poleg tega je Miha med posamezniki osvojili še bron, v dvojicah deklet sta bili tretji tudi Kaja Pongrac in Beja Hribernik. Popoln uspeh in odlične igre vseh, so odlična popotnica in spodbuda za vsa nadaljnja tekmovanja, ki sledijo.

Edini, ki je ostal brez odličja je Tin Prasnic v kategoriji U12, ki pa je odlično odigral vsa tri srečanja v predtekmovanju in dosegel tudi eno zmago, kar pa žal ni bilo dovolj za uvrstitev v četrtfinale.

Besedilo: Bojan Breznik

Dogodki

V Ljubljani je v nedeljo, 9. 10. 2022, potekal turnir v badmintonu – FZ Konex Open 2022 (kategorije U12, U14, U16).