Search
Close this search box.

Uspešen mednarodni judo turnir Guštanj na Ravnah – Memorial Aljaža Lebarja 2024 (FOTO)

Na Ravnah je v soboto, 17. februarja 2024, potekal mednarodni judo turnir Guštanj, ki pa je bil letos posvečen Aljažu Lebarju.

Včeraj je na Ravnah potekal že 16. mednarodni judo turnir Guštanj, ki je združil mlajše deklice in dečke ter starejše deklice in dečke. Dogodek je privabil 260 tekmovalcev iz 39 klubov, ki so zastopali 8 držav, med njimi Avstrijo, Bosno in Hercegovino, Hrvaško, Litvo, Nemčijo, Poljsko, Ukrajino ter Slovenijo.

Letošnja izvedba pokala Guštanj je bila posebno čustvena za domači klub, saj so turnir posvetili Aljažu Lebarju, nekdanjemu članu, ki jih je žalostno zapustil decembra lani. Na dogodku se jim je pridružila tudi Aljaževa družina.

Tekmovanje je bilo uspešno tudi za koroško judo družino, ki je skupaj osvojila 5 zlatih, 5 srebrnih in 14 bronastih medalj. Judo klub Acron Slovenj Gradec se je s prejetimi odličji uvrstil na drugo mesto med ekipami turnirja, kar je odličen dosežek.

Čestitke so namenjene vsem udeležencem in dobitnikom medalj, hkrati pa se klub zahvaljuje staršem, trenerjem, sodnikom, tehničnemu osebju domačih klubov, Judo zvezi Slovenije, prostovoljcem in prijateljem juda. Brez njihove podpore in truda si izvedbe tekmovanja ne bi mogli predstavljati. Posebna zahvala gre tudi Občini Ravne na Koroškem in Osnovni šoli Prežihovega Voranca za dolgoletno sodelovanje pri izvedbi turnirja.

Po glavnem turnirju je potekalo tudi tekmovanje Mini pokal Guštanj za najmlajše judoiste, kjer je sodelovalo kar 153 otrok, vsi pa so prejeli zaslužene medalje. Skupaj so ustvarili še en nepozaben dan v svetu juda na Ravnah.

Vir: Judo Klub Koroška

Fotogalerija

Dogodki

Na Ravnah je v soboto, 17. februarja 2024, potekal mednarodni judo turnir Guštanj, ki pa je bil letos posvečen Aljažu Lebarju.