Search
Close this search box.

Uspehi članov JK Acron Slovenj Gradec na European Open Warsaw

Minuli vikend je bil za Judo klub Acron Slovenj Gradec izjemno razburljiv, saj sta dva njihova člana, Jevgenija Gajić in Nace Herkovič, sodelovala na prestižnem tekmovanju European Open Warsaw v judu.

Tekmovanje, na katerem je sodelovalo 458 judoistov in judoistk iz 37 držav, je ponudilo vrhunsko priložnost za merjenje moči in nabiranje izkušenj na mednarodnem nivoju.

V soboto je na blazine stopila Jevgenija Gajić, ki se je pomerila v kategoriji do 57 kg. V prvem krogu je suvereno premagala domačinko iz Poljske, kar ji je odprlo vrata napredovanja. V drugem krogu se je soočila z izjemno močno tekmovalko iz Turkmenistana, kjer je po izenačenem boju na koncu morala priznati nasprotnici premoč. Kljub izpadu v drugem krogu je bil to dragocen boj za Gajićevo, saj se je soočila s visokokakovostno konkurenco.

V nedeljo je na tatamiju stal Nace Herkovič, ki se je pomeril v kategoriji do 81 kg. V prvi borbi je Herkovič premagal izkušenega judoista iz Madžarske, kar je bil odličen začetek tekmovanja. V drugem krogu pa se je soočil s predstavnikom Ukrajine, kjer je po trdem boju žal izgubil. Kljub porazu pa je Herkovič pokazal svojo borbenost.

Za oba borca je bila udeležba na European Open Warsaw odlična priložnost za nabiranje novih izkušenj in izboljšanje svoje igre na mednarodni ravni. Po koncu tekmovanja so se nadaljevale priprave, kjer sta se Jevgenija Gajić in Nace Herkovič kalila za prihajajoča tekmovanja, saj se zavedajo, da je vztrajnost in nenehno učenje ključ do uspeha v svetu juda.

Judo klub Acron Slovenj Gradec čestita obema borcema za njihove izjemne predstave in zastopanje kluba na mednarodnem odru. Njihovi dosežki so ponos kluba ter spodbuda vsem mladim judoistom, ki si prizadevajo za napredek v tem borilnem športu.

Čestitkam se pridružujemo tudi mi.

Vir: FB Judo Koroška

Fotogalerija

Dogodki

Minuli vikend je bil za Judo klub Acron Slovenj Gradec izjemno razburljiv, saj sta dva njihova člana, Jevgenija Gajić in Nace Herkovič, sodelovala na prestižnem tekmovanju European Open Warsaw v judu.