Search
Close this search box.

Urška in Boštjan do srebrnih odličij na turnirju v badmintonu

V soboto, 7. septembra 2023, je bila prava badminton sobota za vse, saj so se predstavniki bele žogice BK Karizma udeležili kar dveh tekmovanj istočasno - prvega turnirja mladinske Li-Ning lige in državnega prvenstva do 13 let.

Badminton klub Ljubljana in ŠC Dolgi most že nekaj let organizirata mladinsko Li-Ning badmintonsko serijo turnirjev, ki so časovno odlično tempirani, saj se navadno končajo v dobrih treh urah. Sobotnega prvega turnirja se je udeležilo preko 50 otrok in so se pomerili posamično v starostnih kategorijah – U-10, U-12, U-14 in U-16.

Turnirja v soboto, 7. oktobra 2023, se je udeležilo šest igralcev in igralk BK Karizma (Anže Vrčkovnik, Gašper Knuplež, Urša Petrič Filip, Marisa Adam, Tea Petrič Filip in Boštjan Pušnik). Odlična ekipa, ki se je na to sobotno jutro dodobra naigrala ob številnih tekmah in si pridobila ogromno novih (in tudi prvih) tekmovalnih izkušenj.

Dve srebrni medalji

Domov so se vrnili z dvema osvojenima medaljama, saj sta se še posebej izkazala Urša Petrič Filip (U-12) in Boštjan Pušnik (U-14), ki sta osvojila odličji srebrnega leska.

Urša se je izkazala predvsem s svojo hladnokrvnostjo v zaključnih delih tekem, saj je tri tekme zmagala z minimalno razliko. Ireno Brakus je premagala z izidom 24:22, Tio Vodlan in Mariso Adam z rezultatom 21:19. Zmagovalka v kategoriji U-12 je postala Erika Horvat (BK Ljubljana), ki je Uršo premagala z rezultatom 21:8. Bronasto medaljo je osvojila Irena Brakus, peta je bila Marisa Adam.

V konkurenci fantov U-14 je bilo prijavljenih kar 16 igralcev in presenetljivo kar nekaj njih s slovenske lestvice (Marcel Okorn, Martin Srebrnič, Liam Vodlan …), tako da je bila konkurenca za Boštjana kar močna. Boštjan je v predtekmovalni skupini zmagal vse tri tekme in se zanesljivo uvrstil v četrtfinale, kjer je ugnal Medvodčana Liama Vodlana z izidom 21:19. V polfinalnem srečanju prava drama na tekmi z Marcelom Okornom (BK Olimpija). Ljubljančan je začel silovito in povedel z 11:5, nadaljeval še vedno zelo odločno, vodil z 18:12 in bil tik pred zmago. Nato pa je sledil velik preobrat in Boštjan je dosegel delni izid s kar 9:1 in zmagal tekmo z rezultatom 21:19. V finalu se je Boštjan srečal z Blažem Kmetom (BK Ljubljana). Odigrala sta zelo izenačeno tekmo, ki pa jo je tokrat dobil slednji z izidom 19:21. Bronasto medaljo je osvojil Marcel Okorn, ki je v tekmi za tretje mesto premagal klubskega kolego Kristijana Olenika-Ribiča.

Gašperjev debi z dvema zmagama

Med fanti U-12 sta igrala Anže Vrčkovnik in Gašper Knuplež. Slednji je prvič igral na turnirju in zabeležil dve zmagi, kar je pomenilo na koncu peto mesto. Adriana Perkoviča iz Ljubljane je premagal kar z 21:7. Anžeta je nekoliko zdelala bolezen in zadnje tekme ni odigral in je zasedel sedmo mesto. Zmagovalec je postal Emanuel Gatej pred Žanom Schmitzbergerjem in Bartimajem Kaduncem.

Zelo zanimiva je bila kategorija U-14 med dekleti, kjer je prvič igrala tudi Tea Petrič Filip. Konkurenca je bila zanjo kar zahtevna, a se je odlično upirala proti nekaterim odličnim igralkam, saj je nastopila tudi večkratna državna prvakinja v mlajših kategorijah Lučka Perme iz Olimpije. Tea je uspela zmagati eno tekmo, ko je bila boljša od Olje Špringer in je zasedla končno šesto mesto. Zmagala je Lučka Perme pred Nino Vidovič (obe BK Olimpija) in Zarjo Žlebnik (BK Ljubljana).

Čestitke vsem igralcem in igralkam za odlične borbe na igrišču ter za dosežene rezultate.

Vir: ravne.si

Dogodki

V soboto, 7. septembra 2023, je bila prava badminton sobota za vse, saj so se predstavniki bele žogice BK Karizma udeležili kar dveh tekmovanj istočasno - prvega turnirja mladinske Li-Ning lige in državnega prvenstva do 13 let.