Search
Close this search box.

Uroš Štumpfl: Med seboj si moramo pomagati, tako rastemo kot posamezniki ter kot celota

Bojevniki za mesto miru se že s polno paro pripravljajo na sezono 2020/2021. O novi sezoni je spregovoril tudi domači igralec Uroš Štumpfl.

Štumpfl, ki na treningih ter tekmah vedno pusti srce in dušo je povedal, kako se je pripravljal na novo sezono. Dejal je, da so igralci s strani kondicijskega trenerja dobili plan dela, da so lahko vzdrževali fizično in kondicijsko pripravljenost. Tudi sam se je držal predpisanih treningov.

Pred prihodom v Slovenj Gradec je igral za RK Maribor Branik. Ob tem je povedal: “Vsekakor sem bil vesel prihoda, saj se tukaj odlično trenira prav tako pa mesto živi z rokometom in ni lepšega igrati pred polno dvorano ter navduševati naše navijače, ki nam stojijo ob strani, ne samo v dobrem, ampak tudi takrat, ko ne gre vse po planih in je to še dodatna motivacija, da jih zadovoljimo in se jim zahvalimo za vso podporo.”

V letošnji sezoni si bo Štumpfl na desnem krilu mesto izmenjaval z Živkovićem in pa mladim Štalekarjem. Pravi, da se veseli sodelovanja z vsakim igralcem, saj se lahko od vsakega soigralca kaj novega
nauči, prav tako pa zelo rad pomaga, če jim le lahko. “Smo ekipa in si moramo med seboj pomagati, ker le tako lahko rastemo kot posamezniki
ter kot celota.”

Na vprašanje o tem ali ima kakšnega vzornika pa je domačin odgovoril: “Nekako sem že od samega začetka spremljal igralca Luc-a Abalo-a, ker sem bil navdušen nad njegovimi predstavami in kaj vse je sposoben narediti.”

Naj še spomnimo, da je letos poleg glavnega trenerja Sebastjana Soviča trenerska klop še močnejša, saj se je moštvu na mesto pomočnika trenerja pridružil Ivan Vajdl.

Beli ob začetku priprav ne skrivajo optimizma, jedro letošnje ekipe bo v večini sestavljala glavnina domačih igralcev, ter dva tujca, oba bivša igralca beograjskega Partizana.

Ekipa RK SSlovenj Gradec 2011 – Sezona 2020/2021; vratarji: Gašper Dobaj, Valentino Soldo, Matic Petrič. Leva krila: Jaroš Bulovič, Tilen Grobelnik, Alen Veršovnik. Levi zunanji: Vid Levc, Aljoša Yankovskyy, Aljaž Lampret. Srednji zunanji: Rok Cvetko, Žan Šol, Borut Ošlak.Desni zunanji: Filip Banfro, Orter Blaž. Desna krila: Nemanja Živković, Uroš Štumpfl, Uroš Štalekar. Krožni napadalci: Žiga Lesjak, Vuk Milenković, David Šiljeg. Trener: Sebastjan Sovič. Pomočnik trenerja: Ivan Vajdl. Kondicijski trener: Andraž Nabernik. Vodja moštva: Matjaž Beliš. Fizioterapevta: Nejc Krautberger, Jaka Paradiž.

Vir: RK Slovenj Gradec 2011

Dogodki