Search
Close this search box.

Urnaut: Če ne bi bilo rezerv, bi vedno zmagovali

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco konec tedna v Ukrajini v sklopu priprav na septembrsko evropsko prvenstvo čaka močan pripravljalni turnir, ki bo dal odgovore na to, kaj morajo do prvenstva, kjer bodo branili srebrno odličje, še izpiliti. Kot pravi kapetan Tine Urnaut, rezervne vedno so, tudi če zmaguješ.

Odbojkarji so po odličnih predstavah v premiernem nastopu v ligi narodov imeli nekaj počitka, konec julija pa so se znova zbrali z mislijo, da se kar najbolje pripravijo na prihajajoče evropsko prvenstvo.

Kot pravi kapetan Tine Urnaut, je liga narodov le še lep spomin, zdaj imajo pred seboj že nove cilje: V ligi narodov smo dosegli super rezultat, gre za lep spomin, to pa je tudi vse. Malo smo se spočili. Tu smo, da damo vse od sebe in poskušamo igrati čim boljšo odbojko ter izboljšati vse, kar lahko, da bomo res pustili vse na igrišču. Od naše kvalitete odbojke pa bo odvisno, kako bomo igrali.”

Dvaintridesetletnik poudarja, da rezerve vedno obstajajo, zato jim bo za piljenje forme in malenkosti prav prišel tudi pripravljalni turnir.Če ne bi bilo rezerv, bi vedno zmagovali, pa še takrat ne bi vedno zmagovali. Vedno lahko igraš bolje. Naredili smo lepo zgodbo, ampak ko greš na naslednjo tekmo, to nič ne pomeni. Zmaga tisti, ki na dan tekme najbolje igra, nepomembno je, kar je bilo prej,” je jasen koroški odbojkar, ki o ciljih na EP, kjer bo Slovenija branila srebrno odličje, ne želi preveč govoriti: “Ciljamo na današnji trening, vsak dan gremo posebej. Osredotočati se moramo nase in na eno tekmo na dan. Kadarkoli smo drugače razmišljali, smo se opekli, tudi na domačem prvenstvu.”

Po treh pripravljalnih tekmah s Hrvaško – Slovenci so dvakrat zmagali, enkrat pa je bilo neodločeno – zdaj sledi močnejši pripravljalni turnir z Ukrajino, Srbijo in Bolgarijo, s katero se bo Slovenija pomerila tudi v skupinskem delu EP.

“Prvi del priprav smo oddelali super. Na tekmah proti Hrvatom smo videli, da nam do želene forme še manjka nekaj, zato je ta turnir zelo dobrodošel, da vidimo, kje smo in kaj nam še manjka. Sta pa do prvenstva še dva tedna in da se še veliko izboljšati,” je prepričan Gregor Ropret.

Kaj pa je cilj pripravljalnega turnirja? Vedno je cilj zmaga, ko stopimo na igrišče. Bodo pa tekme zelo koristne, ker bomo odigrali tri močne tekme proti močnim nasprotnikom in bomo morali biti vsak dan zbrani,” še pravi kapetan Urnaut.

Kar nekaj reprezentanc je tekmovalo tako v ligi narodov kot na OI, zdaj pa jih čaka še EP. “Kljub temu da bi si vsi želeli igrati na olimpijskih igrah, si težko predstavljam, kako bi našli motivacijo in energijo po ligi narodov in OI še za EP. Mi smo lahko malo spočili telo in glavo in zdaj spet startali na polno,” o morebitni prednosti neigranja v Tokiu razmišlja Ropret.

Se je pa od zadnjega zbora od reprezentance poslovil Mitja Gasparini, ki ga bodo soigralci močno pogrešali. Pozna se, da Gasparinija ni. On je več kot 15 let držal to ekipo skupaj. Če pa lahko Mitja ob sedmih zjutraj skače, lahko tudi mi. Je pa vsega enkrat konec. Staramo se in navaditi se bo treba na to, da starejši gredo in mlajši pridejo. Mislim, da imamo dovolj izkušenih igralcev, ki bodo stopili v njegove čevlje,pravi Ropret.

Odbojkarji v Ukrajino potujejo v četrtek, prva tekma pa jih čaka v petek proti Srbiji.

Evropsko prvenstvo, ki se bo začelo 1. septembra, bo potekalo v štirih državah, na Poljskem, Češkem, Finskem in v Estoniji. Slovenci bodo skupinski del igrali v skupini B na Češkem, prva tekma pa jih čaka 3. septembra ravno proti domačinom.

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco konec tedna v Ukrajini v sklopu priprav na septembrsko evropsko prvenstvo čaka močan pripravljalni turnir, ki bo dal odgovore na to, kaj morajo do prvenstva, kjer bodo branili srebrno odličje, še izpiliti. Kot pravi kapetan Tine Urnaut, rezervne vedno so, tudi če zmaguješ.