Search
Close this search box.

Urbani gladiator tokrat na Kopah!

Z adrenalinom prežet Urbani gladiator se to soboto, 25. junija, na dan državnosti, premierno seli iz urbanega mestnega okolja v gorsko idilo na Kope. 

To soboto, 25. 6. 2016, se pričenja poletna sezona z adrenalinom zaznamovanega Urbanega gladiatorja, ki sicer domuje v mestnih središčih. Iz urbanih središč se pustolovski dogodek tokrat seli v zavetje gora, v neokrnjeno naravo, na svež gorski zrak – NA KOPE!

Ovire bodo tako tokrat drugačne, saj pohorsko hribovje odlikuje razgiban gozdni teren z razvejanimi potkami. Gladiatorske ovire, ki od udeležencev zahtevajo pogum, voljo, moč, spretnost, vztrajnost, vzdržljivost in tudi iznajdljivost, torej ne bodo le tiste klasične, ki jih postavijo človeške roke, temveč tudi take, kot jih je zasnovala narava sama.

Smučarsko središče Kope je sicer znano kot zimski raj, vendar »koroški biser« sije tudi v poletnih dneh, saj nudi idilične razglede na okoliško gorovje, na Peco in čudovite Savinjske Alpe. Ponaša se z obsežnimi gozdovi, šotnimi barji z jezeri in širnimi zelenimi planjavami. Vse naravne danosti in pristen stik z naravo bodo v soboto iskali tudi urbani gladiatorji, ki si želijo gladiatorskih presežkov, novih izzivov, težjih podvigov in še več zabave. Tokratni Urbani gladiator pa ne bo poseben zgolj zaradi spremembe okolja, temveč tudi zato, ker bo zdaj pomemben čas, česar sicer nismo vajeni – dogodek na Kopah bo namreč zasnovan kot državno prvenstvo in ob koncu bomo dobili državne prvake, pogumneže, ki se bodo najhitreje spopadli s številnimi ovirami. Trasa, ki šteje za državno prvenstvo, meri 12km, na njej pa bo poleg kilometrov in ovir potrebno premagati tudi 700 m nadmorske višine. Nastop naDržavnem prvenstvu Urbani gladiator Slovenija je možen le za 2-, 3- in 5-članske ekipe, ki bodo startale v enotni skupini, in sicer ob 11.00 uri.

Start bo na širnem travniku pred Holcer pubom, ki je osrednje prizorišče sobotnega dogajanja na Kopah. Seveda pa bo poskrbljeno tudi za tiste, ki si želijo več zabave in nekoliko manj »gladiatorstva«. Na voljo bo tako tudi t. i. »for fun« trasa, dolga (oz. kratka) le »pravljičnih« 7 kilometrov.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/2016/urbanigladiator” title=”Galerija slik”]

Udeleženci pa na Kopah ne bodo uživali le ta vikend, temveč se bodo čisto vsi lahko vrnili tudi v zimskem času – ob prijavi bodo namreč vsi prejeli tudi smučarsko karto, ki jo bodo lahko izkoristili takoj, ko bo spet zapadel sneg. Prav tako bodo vsi prejeli topel obrok, spominska diploma in medalja pa sta tako ali tako že stalnica – nekateri so si ustvarili že lep nabor, a spomin na Urbani gladiator Kope bo nedvomno nekaj posebnega. Zato nikar ne zamudite dogodka. Prijave so še mogoče na spletni strani www.urbanigladiator.si in tudi na dan dogodka od 9.00 ure naprej.

To bo odlično preživet praznični dan.

Dogodki

Z adrenalinom prežet Urbani gladiator se to soboto, 25. junija, na dan državnosti, premierno seli iz urbanega mestnega okolja v gorsko idilo na Kope.