Search
Close this search box.

United world games 2013 – ODBOJKA

V Celovcu že od leta 2005 organizirajo mednarodne igre za osnovnošolce in srednješolce.

 

Vse skupaj se je začelo leta 2004, ko je ekipa mladih športnikov iz Avstrije dala idejo, da bi ustvarili igre, kjer bi mladi lahko pokazali svoje talente ter spoznali nove prijatelje iz različnih držav. Tako so leta 2005 prvič organizirali te igre, ki so jih poimenovali United world games. Udeleženci so razvrščeni po različnih starostnih skupinah v različnih športih. Prvo leto je bilo mogoče tekmovati v petih različnih športih in sicer v odbojki, košarki, nogometu, rokometu in tenisu, vsako leto pa so dodali še kakšen nov zanimiv šport.

 

https://www.youtube.com/watch?v=rMrE49UX_Vs

 

V petek, 21.6.2013, so se odbojkarice ŽOK Vuzenice odpravile v Celovec na mednarodne igre mladih – United world games. Že prvi dan so imele dve tekmi. Prvo tekmo se še niso dovolj zbrale, zato so izgubile proti Italiji. V drugi tekmi so igrale bolj zbrano kot v prvi, zato je bila ta v njihovo korist.

Naslednji dan sta jih zopet čakali dve tekmi. Prvo tekmo so z lahkoto dobile in tako porazile Francozinje. Drugo tekmo so igrale s poznano ekipo iz Mislinje, izid je bil 1:1. To je bila njihova zadnja tekma v skupini in s to tekmo so si prislužile drugo mesto. To pa je pomenilo, da jih zvečer čaka še ena tekma. Ker so v četrtfinalu premagale Poljsko so se uvrstile v polfinale.

V polfinalni tekmi proti Švici se niso dovolj hitro zbudile in začele igrati tako kot znajo, zato so tekmo izgubile. Vedele so, da jih čaka še ena tekma in to za tretje mesto. To tekmo so igrale proti starim znankam iz Prevalj. Doma jih še niso nikoli premagale, zato so se morale potruditi in dati vse od sebe.

Igrale so kot ekipa in se borile za vsako točko ter pošteno zmagale. Ta zmaga jim je prinesla tretje mesto, kar je za njih zelo velik uspeh.

 

Rezultati vseh ekip iz Koroške:

 

U15 ŽENSKE

ŽOK MISLINJA 2. MESTO

ŽOK VUZENICA 3. MESTO

OK PREVALJE 4. MESTO

OK MEŽICA 5. MESTO

 

U 13 ŽENSKE

OK PREVALJE 3. MESTO

 

U 13 FANTJE

OK VUZENICA 3. MESTO

 

U 15 FANTJE

OK MISLINJA 1. MESTO

 

Čestitke vsem!

 

{AG}odbojkaavstrija{/AG}

FOTO: ŽOK Vuzenica

 

 

Dogodki

V Celovcu že od leta 2005 organizirajo mednarodne igre za osnovnošolce in srednješolce.