Uefa preložila nogometno evropsko prvenstvo na leto 2021

Sedež Uefe v švicarskem Nyonu.
  • Pixabay

Evropska nogometna zveza (Uefa) je letošnje evropsko prvenstvo, ki bi moralo biti med 12. junijem in 12. julijem v 12 evropskih mestih, preložila na poletje 2021, poročajo svetovni mediji, še pred izvršnim odborom Uefe pa je vest na Twitterju potrdila tudi norveška nogometna zveza. Vzrok za preložitev je pandemija novega koronavirusa.

Zveza, ki jo vodi Slovenec Aleksander Čeferin, je na izrednem videokonferenčnem sestanku s članicami in drugimi relevantnimi nogometnimi deležniki sprejela kar pričakovano odločitev, ki jo mora popoldne potrditi še IO Uefe.

Najboljše reprezentance stare celine bodo tako na nove obračune za naslov na stari celini morale čakati eno leto dlje, nov termin EP pa je predviden med 11. junijem in 11. julijem 2021.

Odpovedana tudi vsa štiri gimnastična prvenstva

Vsa štiri gimnastična prvenstva stare celine, ki bi morala biti na sporedu v naslednjih mesecih, so danes odpovedana, je sporočila Evropska gimnastična zveza UEG. Za zdaj so prvenstva odpovedana in ne prestavljena, o morebitnem nadomeščanju in prestavitvi v drugo polovico leta bo več znano konec aprila, je danes še sporočila evropska zveza.

Gre za EP v ženski športni gimnastiki v Parizu (30. april – 3. maj), v trampolinu v Göteborgu (7. – 10. maj), v ritmični gimnastiki v Kijevu (21. do 24. maj) in moški športni gimnastiki v Bakuju (27. do 31. maj).

Ker so bila ta tekmovanja obenem tudi kvalifikacijska za olimpijske igre v Tokiu, je UEG že obvestila tudi Mednarodno gimnastično zvezo Fig in jo zaprosila, da mesta za evropske telovadce pusti odprta.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila