Search
Close this search box.

Tudi v Črni na Koroškem so tekli za dobre namene (FOTO)

Tokratni tek v okviru projekta 42 maratonov v 42 dneh je našel svoje mesto v “Zdravi Črni”, kot se je kraj, ki ga sicer dobro poznamo po najboljši slovenski smučarki vseh časov, poimenoval v okviru poimenovanega dogodka.

Spomnimo torej na športno-dobrodelno prireditev, katere glavni cilj in namen je zbrati čim več sredstev za fundacijo Mali vitez, ki pomaga mladim, ozdravljenim od raka, in je edina nevladna organizacija, ki se ukvarja s tovrstno dejavnostjo. Vsako leto jih pri nas za to boleznijo zboli okoli 50. Z zbranim denarjem se bodo krile rehabilitacije za otroke fundacije, kupili pa bodo različne pripomočke, ki jih vitezi potrebujejo.

Glavni akter, pobudnik in organizator projekta Bogomir Dolenc, ki je sicer uspešno poslovno kariero že pred časom zamenjal za športno življenje, se je tako že drugič v desetih dneh mudil na Koroškem. Maraton, 19. po vrsti in 2. na Koroškem, je tokrat odtekel na stadionu NK Peca.

Na 42,2 km dolgem teku so maratonca spremljali s štafetno palico, ki so si jo koroški tekači podajali po določenem številu krogov (bilo jih je potrebno odteči 105), tudi sicer pa je dogodek spremljal pester spremljevalni program, v katerem so sodelovali:

Policijska postaja Ravne na Koroškem

Društvo diabetikov Mežiške doline z meritvami sladkorja

Društvo prijateljev mladine s pripravo sadnih nabodal in smutijev

Dream Ink Tattoo & Pearcing z airbrush tatuji

TIC Občina Črna Na Koroškem (informacije in prodaja sezonskih smučarskih kart)

CUDV Črna na Koroškem

Nacionalni inštitut za javno zdravje – NIJZ (OE Ravne na Koroškem)

ZD Ravne

dm drogerie markt Slovenija

Spremljajoče aktivnosti, ki so popestrile čas od 15.30 do 20.00: športne urice za otroke, igranje nogometa, igranje košarke, rekreacijski tek “Zdrava Črna teče”, fitnes na prostem, plezanje na otroški plezalni steni in napihljiva igrala za otroke.

Korošci so še enkrat več pokazali, da se radi gibajo in skrbijo za svoje zdravje, saj je bila prireditev zelo dobro obiskana. Med aktivnimi udeleženci je bilo moč opaziti tudi vsem dobro znanega tekača Senada Kariča s Prevalj, ki je z ekstremistom odtekel kar 75 krogov, kar znaša 30 km oz. 6 km več od pretečenih krogov v Slovenj Gradcu. Udeležil se bo tudi zadnjega teka na progi od Trojan do Velenja. Sicer je Senad ponosen na svoje športno udejstvovanje, saj je velik podpornik teka in zdravega načina življenja.

Če želite tudi sami prispevati in ste dogodek v Črni na Koroškem zamudili, je nova priložnost tu: pošljete lahko sms-sporočilo na številko 1919 z geslom VITEZ ali 1919 z geslom VITEZ5.

FOTO: Osebni arhiv Facebook

Dogodki