Search
Close this search box.

Tradicionalni rokometni turnir za pokal mestne občine Slovenj Gradec se je zaključil navdušujoče

V petek, 27. avgusta, se je v športni hali Slovenj Gradec odvil tradicionalni rokometni turnir za pokal MO SG. To je bil štart v novo tekmovalno rokometno sezono slovenske rokometne lige.

V rokometnem klubu so za Koroške novice povedali, da je za njimi prvi zanimivejši rokometni dogodek pred začetkom nove sezone v slovenski ligi. Pod streho so dali tradicionalni turnir za pokal mestne občine Slovenj Gradec. Naj že na začetku povemo, da je tudi po zaslugi boginje sreče Fortune, prvo mesto po dramatični zadnji tekmi pripadlo domači ekipi Slovenj Gradca. Druga je bila novomeška Krka, tretji pa gostje iz Ferlacha (Borovelj) iz Avstrije. Zanimiv turnir si je v petih urah, kolikor je trajal, skupaj ogledalo več kot tristo ljubiteljev rokometa.

Foto: FB RK SG

Vse tri ekipe so petkovo turnirsko preizkušnjo vzele resno, saj se že v kratkem začenjajo tako prva in druga slovenska ligi ter tudi novi avstrijski šampionat. Slovenj Gradec se je okrepil in z velikimi pričakovanji čaka na štart v domači najboljši ligi, novomeška Krka si po zdrsu v drugo ligo želi čimprejšnjo vrnitev med najboljše, sosedje iz Ferlacha (Borovelj) pa se nadejajo nove dobre uvrstitev v avstrijskem prvenstvu.

Foto: FB RK SG

Slovenjgraška ekipa pod vodstvom Ivana Vajdla je, gledano v celoti in upoštevajoč izide, zasluženo prišla do pokala za prvo mesto. Ocenjujoč tudi nastope drugih dveh ekip, pa je le treba reči, da je na turnirju navdušila novomeška Krka. Fantje pod vodstvom Mirka Skoka so v dvoboju z domačini, pa tudi z Avstrijci, pokazali, da bodo bržčas že čez leto dni spet med najboljšimi ekipami v Sloveniji. Novomeščani so pokazali zelo raznovrstno, hitro in domiselno igro. Dobro so zasedeni na vseh igralnih mestih. V zadnji tekmi s Slovenj Gradcem bi skorajda pripravili presenečenje.

Foto: FB RK SG

Slovenj Gradec se je predstavil z novim igralskim potencialom. Na trenutke, tako v tekmah proti Avstrijcem in Novomeščanom, je bila igra zelo dobra, predvsem na začetku obeh srečanj, občasno pa tudi povprečna ali celo slaba. Pri tem je vendarle treba vzeti v obzir, da je šlo za trening tekme in poskuse trenerja Vajdla, da ob preizkušanju
vseh igralcev v dveh tednih le najde fante za prvo postavo in dodela taktične različice za bližnji začetek prvenstva in prvo tekmo z Dobovo doma 11. septembra. Na trenutke je domnevno prva slovenjgraška postava delovala zelo zanesljivo, tako v napadu in obrambi, tu in tam so ji vajeti ušle iz rok. Zato je bila zadnja tekma turnirja med  Slovenj
Gradcem in Krko zelo izenačena. A na koncu je le slavila domača ekipa, ki je Dolenjce z enim golom razlike premagala na turnirju v Novem mestu pred tednom dni.

Morda se je nekaj več pričakovalo od Ferlacha (Borovelj), ki je v zadnjih dveh sezonah pomembno zastopal avstrijski rokomet v evropskih tekmovanjih in se dobro uvrščal tudi v domačem prvenstvu. Gostje so povedali, da se srečujejo z vrsto poškodb, a da bo do začetka prvenstva zagotovo boljše.

Foto: FB RK SG

Pokale je domačinom (za prvo mesto), Novomeščanom za drugo in Avstrijcem za tretje, podelil župan mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler. Priznanje za najboljšega strelca je dobil Novomeščan Uroš Knavs, v dveh tekmah je dosegel dvanajst golov, najboljši vratar je bil Dolenjec Žan Rauh, za najboljšega igralca turnirja pa je bil proglašen domači kapetan Rok Cvetko.

Foto: FB RK SG

Slovenjgradčani bodo v prihajajočem tednu v gosteh odigrali še dve tekmi za trening, obe v gosteh. Najprej v Škofji Loki proti domačemu Urbanscapu Loka, zatem pa še v Ribnici proti Riku.

Potem pa se že začne nova sezona v NLB ligi, ko v goste 11. septembra prihaja Dobova. Takrat bo že mogoče videti, kaj nas čaka v dolgem ligaškem tekmovanju.

Foto: FB RK SG

Na koncu še rezultati slovenjgraškega turnirja za pokal mestne občine:

        * Slovenj Gradec 2011 – SC Ferlach (Borovlje) 31 : 20 (18 : 10)
        * Krka -SC Ferlach (Borovlje) 28 : 17 (17 : 10)
        * Slovenj Gradec 2011 : Krka 20 : 19  (10 : 10).

Tekme so vodili sodniki Štrigl, Ocvirk in Orter.

Foto: FB RK SG

Besedilo: Ivan Praprotnik

Dogodki

V petek, 27. avgusta, se je v športni hali Slovenj Gradec odvil tradicionalni rokometni turnir za pokal MO SG. To je bil štart v novo tekmovalno rokometno sezono slovenske rokometne lige.