Search
Close this search box.

To so športniki leta 2022 Občine Ravne na Koroškem

Vztrajnost, predanost in trdo delo so vrline, ki označujejo šport v pravem pomenu besede. Kateri športniki pa so najbolj zaznamovali preteklo leto na Ravnah na Koroškem?

Danes, 14. marca, ob 18. uri so v Kulturnem centru na Ravnah na Koroškem razglasili najboljše športnike leta 2022. Na podelitvi so podelili priznanja naj športnici, športniku, ekipi in mladim perspektivnim športnikom Občine Ravne na Koroškem za leto 2022.

Na dogodku sta spregovorila seveda tudi predsednik Zveze športnih društev Ravne na Koroškem Bogdan Tušek in župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen.

Kdo so prejemniki laskavih nazivov?

MLADI PERSPEKTIVNI ŠPORTNIKI DO 15 LET ( roj. 2008 do 2010)

Vita Čeh je članica  Športnega društva Partizan in tekmuje v skokih z male prožne ponjave, v akrobatiki in TEAMGYMU. Na mednarodnem odprtem prvenstvu v skokih z MPP je v kategoriji starejših deklic  v Umagu zasedla 5. mesto, v Beogradu  pa je bila šesta. Na državnem prvenstvu v TEAMGYMU – ekipno  je osvojila 1. mesto.

Lia Štruc je članica Športnega društva  Partizan. Tekmuje v akrobatiki in skoki z male prožne ponjave. Na državnem prvenstvu v akrobatiki je Lia v kategoriji starejših deklic zasedla 3. mesto, na tekmah za  pokal Slovenije dvakrat 2. mesto in enkrat 3. mesto.

Ula Košeljnik je članica  Plavalnega kluba Fužinar. V letu 2022 je Ula na zimskem odprtem združenem prvenstvu osvojila dva druga mesta med kadetinjami na 800 m in 1500 m prosto ter 2. mesto med kadetinjami s štafeto 4 x 200 m prosto.

Oskar Priteržnik je član Plavalnega kluba Fužinar. Oskar je v letu 2022 na odprtem državnem prvenstvu osvojil 3. mesto med kadeti na 800 m prosto.

Eliana Hlastan je članica Plavalnega kluba Fužinar. Elina je na zimskem moštvenem in posamičnem prvenstvu osvojila 3. mesto v disciplini 200 m delfin. Na letnem moštvenem in posamičnem prvenstvu za dečke in deklice je bila peta na 100 m delfin in šesta na 50 m delfin. Na odprtem zimskem združenem prvenstvu je v štafeti 4 x 200 m prosto osvojila 2. mesto med kadetinjami.

Aleksandra Gnamuš Šlebnik  je članica Plavalnega kluba Fužinar. Na letnem moštvenem in posamičnem prvenstvu je Aleksandra osvojila eno drugo mesto v disciplini 200 m mešano in eno tretje mesto  v disciplini 100 m prsno. Aleksandra po zimskem delu Razvojnega pokala zaseda med deklicami 4. mesto.

Aleksander Paternoster je član Plavalnega kluba Fužinar in je predvsem plavalec prsnega sloga. Na  letnem moštvenem in posamičnem prvenstvu je bil drugi na 100 m in 200 m prsno v svojem – mlajšem letniku.

Jaka Zmagaj je član Odbojkarskega kluba Fužinar  in član slovenske reprezentance do 17 let. Bil je član ekipe dečkov, ki je  osvojila naslov državnih prvakov.

Jan Ručigaj je član Odbojkarskega kluba Fužinar  in član slovenske reprezentance do 17 let. Bil je član ekipe dečkov, ki je  osvojila naslov državnih prvakov.

Lenart Skudnik je član Odbojkarskega kluba Fužinar  in je v letu 2022 tudi član Koroško Savinjske regijske reprezentance, ki je v letu 2022 osvojila turnir regijskih reprezentanc. Bil je član ekipe dečkov , ki je osvojila naslov državnih prvakov.

Klemen Maček je član Odbojkarskega kluba Fužinar  in je v letu 2022 tudi član Koroško Savinjske regijske reprezentance, ki je v letu 2022 osvojila turnir regijskih reprezentanc. Bil je  član ekipe dečkov, ki je osvojila naslov državnih prvakov.

Ana Vita Verneker je članica Koroškega atletskega kluba. Je tekačica  na srednje in dolge proge. Na  državnem  dvoranskem prvenstvu Slovenije za pionirke U16 je v Novem mestu  na 1000 m  dosegla 1. mesto in državni rekord. Na prvenstvu Slovenije na Ptuju za U16  je na 1000 m in 2000 m dosegla 1. mesto.

Žiga Koroš je član Alpinističnega kluba  Ravne na Koroškem in je v letu 2022 v kategoriji cicibanov na državnem prvenstvu v disciplini težavnost osvojil dva krat 1. mesto in en krat 2. mesto. V skupni razvrstitvi v disciplini težavnost je osvojil 1. mesto. V disciplini balvani je osvojil na treh tekmovanjih 1., 2. in 4. mesto. In v skupni razvrstitvi osvojil 2. mesto.

Žana Gliebe je članica Alpinističnega kluba Ravne na Koroškem in je v letu 2022 zastopala klub v kategoriji starejših deklic. Na državnem prvenstvu je je disciplini težavnost osvojila 4. in 7. mesto, v balvanih pa 7. mesto. V skupni razvrstitvi vzhodne lige je osvojila 1. mesto.

Kai Sirovina Dvornik je član  Kolesarskega kluba Ravne na Koroškem. Tekmoval je v disciplini olimpijski kros z gorskimi kolesi v pokalu SloXcup in v skupnem seštevku slovenskega pokala osvojil 3. mesto. Na državnem prvenstvu v olimpijskem krosu je osvojil srebrno medaljo in postal državni podprvak v letu 2022.

Tina Vrhovnik je članica Kolesarskega kluba Ravne na Koroškem in je tekmovalka v več disciplinah gorskega kolesarstva. Na seriji tekem slovenskega pokala v olimpijskem krosu je zbrala največ točk in osvojila naslov pokalne prvakinje. Na državnem prvenstvu v olimpijskem krosu je osvojila srebrno medaljo in postala državna podprvakinja.

Ema Šuštar je članica Alpskega smučarskega kluba Fužinar in je na državni tekmi v veleslalomu osvojila 1. mesto na državnem prvenstvu v veleslalomu pa je bila  tretja.

ŠPORTNA EKIPA DO 15 LET

OK Fužinar – st. dečki – osvojili naslov državnih prvakov brez poraza pod vodstvom trenerja Mitje Ježa in pomočnika trenerja Ožbija Zmagaja.

Člani ekipe: Benjamin Jošt, Klemen Maček, Tevž Slatinšek, Jan Ručigaj, Nejc Pavlović, Lovro Jamnik, Vid Merkač, Nejc Sekavčnik, Ožbi Slatinšek, Aljaž Abraham, Lenart Skudnik, Nejc Hribernik in Jaka Zmagaj.

ZA POSEBNE ŠPORTNE DOSEŽKE:

Nija Gerdej je članica Plavalnega kluba Fužinar. Nija je v letu 2022 bila članica kadetske in mladinske reprezentance. V letu 2022 je nastopila na olimpijskem festivalu evropske mladine in na evropskem mladinskem prvenstvu. V letu 2022 je postala absolutna državna prvakinja v disciplini 50m hrbtno , ter absolutna prvakinja  na 100 m hrbtno in 200 m hrbtno. V svoji kategoriji je osvojila  naslov mladinske državne prvakinje v disciplini 50 m, 100 m in 200 m hrbtno.

Neža Štern je članica  Športnega društva  Partizan Ravne. Na državnem prvenstvu z male prožne ponjave med mladinkami je osvojila 2. mesto, na 1. tekmi za pokal Slovenije v kategoriji mladink in članic 3. mesto, na odprtem prvenstvu Slovenije je bila prva. Prvič je Gimnastična zveza Slovenije podeljevala v letu 2022 tudi priznanja za najboljše športnike in športnice v športni panogi športna akrobatika. Naziv najbolj uspešne športnice v športni akrobatiki je v ženski konkurenci osvojila Neža Štern.

Ana Vita Verneker je članica Koroškega atletskega kluba in je v letu 2022 dosegla izjemne uspehe na državni in mednarodni ravni, za kar ji je Atletska zveza Slovenije podelila naslov najboljše atletinje do 15. let v sezoni 2022. Podrla je  dvoranski državni rekord v teku na 1000 m. Na prvenstvu Slovenije za ml. mladinke U18 je v Novem Mestu na 1500 m osvojila 1. mesto in na prvenstvu Slovenije v krosu prav tako 1. mesto. Na mednarodnem področju je nastopila na peteroboju reprezentanc Slovenije, Češke, Slovaške, Hrvaške in Madžarske in na 2000 m dosegla 1. mesto. Nastopila je na mednarodnih igrah šolarjev v Coventryju,  kjer je na 800 m  osvojila 3. mesto.

ŠPORTNICA LETA 2022

Janja Šegel – članica Plavalnega kluba Fužinar in stalna članica slovenske reprezentance. Je slovenska rekorderka v disciplini 100 m prosto v kratkih in dolgih bazenih. Janja je v letu 2022 nastopila na svetovnem prvenstvu v Abu Dabiju v kratkih bazenih, kjer je na 100 m prosto osvojila 17. mesto in 200 m prosto 20. mesto. Na svetovnem prvenstvu v Budimpešti v dolgih bazenih je na 100 m in 200 m  prosto osvojila 14. mesto. Na  sredozemskih igrah v Oranu je na 100 m prosto dosegla 2. čas, na 200 m prosto je bila prva, v štafeti 4×100 m  in 4x 200 m pa je osvojila zlato medaljo . Na evropskem prvenstvu v dolgih bazenih v Rimu je dosegla na 100 m prosto 6. mesto in na 200 m prosto 4. mesto. Je absolutna državna  prvakinja v kratkih bazenih na 50 m, 100 m prosto ter na 100 m in 200 m hrbtno.

ŠPORTNIK LETA 2022

Tine Urnaut – kapetan slovenske odbojkarske reprezentance, ki je na svetovnem prvenstvu na Poljskem v letu 2022 osvojila odlično 4. mesto. Z največjim uspehom so slovenski odbojkarji potrdili, da osvojene tri srebrne kolajne na zadnjih štirih evropskih prvenstvih niso bile naključne. In pri vseh teh uspehih je veliko vlogo odigral reprezentančni kapetan naš Tine Urnaut.

ŠPORTNA EKIPA  2022

Ženska članska ekipa NTK FUŽINAR  v postavi – Kadiš Nuša, Horvat Polona, Pandev Nika, Večko Urša, Kadiš Lea je osvojila 2. mesto v pokalnem tekmovanju Republike Slovenije in 3. mesto v 1. slovenski namiznoteniški ligi. Trener je Jure Dretnik.

S strani Občine Ravne na Koroškem v zahvalo za doprinos športu na Ravnah na Koroškem  – udeleženci olimpijskih iger in svetovnih prvenstev, prejemniki Velikega Klančnikovega priznanja, prejmejo posebno kartico, ki omogoča brezplačno uporabo športnih objektov na območju občine:

Mitja Kunc – alpski smučar

Bojan Breznik – karateist

Ivan Mravljak – karateist

Ciril Vezonik – športno plezanje

Krista Fanedl Dekleva – alpsko smučanje

Božo Šetina – dobitnik Velikega Klančnikovega priznanja

Drago Koletnik – dobitnik Velikega Klančnikovega priznanja

Iskrene čestitke prav vsem!

Športnica leta Občine Ravne na Koroškem Janja Šegel je ob prejemu nagrade povedala: “Želim si na svoje tretje olimpijske igre naslednje leto. Delam na tem. Glavni cilj to leto je julijsko svetovno prvenstvo, avgusta evropsko prvenstvo do 23 let, decembra še evropsko prvenstvo. To je pa to za to leto.”

Vir: Občina Ravne na Koroškem

Dogodki

Vztrajnost, predanost in trdo delo so vrline, ki označujejo šport v pravem pomenu besede. Kateri športniki pa so najbolj zaznamovali preteklo leto na Ravnah na Koroškem?