Tjaša Oder z osebnim rekordom ob Fainovi v finale evropskega prvenstva v Glasgowu, padel tudi slovenski rekord

Ravenčanka Tjaša Oder na 800 m prosto in Mariborčanka Katja Fain na 400 m mešano sta si za uvod evropskega prvenstva v plavanju v 25-metrskih bazenih na Škotskem uspeli priplavati veliki finale. Slovenski uspeh prvega dne v Glasgowu sta dopolnila še Peter John Stevens, ki se je na 50 m prsno uvrstil v polfinale, in Martin Bau z novim državnim rekordom na 400 m prosto.
Tjaša Oder

Predstavnica Plavalnega kluba Fužinar Tjaša Oder je uspela uresničiti zadani cilj, ko je s časom 8:19,34 dosegla osebni rekord na 800 m prosto in si kot skupno šesta v svoji disciplini priborila finalno vstopnico. Apetiti so pred današnjim posledično narasli, saj se Korošica glede na to, da je znana kot izrazito hitrejša plavalka v popoldanskem terminu, dobro zaveda svojih rezerv, prav tako pa se je v polfinalu ponovno slabše odrezala na obratih.

Bauov državni rekord dovolj za presenčenje dneva, ne pa tudi za finale

Za eno največjih senzacij uvodnega dne v Glasgowu je poskrbel Mariborčan Martin Bau, ki je poleti iz triatlona presedlal nazaj na plavanje, ko si je z izidom 3:41,98 priplaval nov slovenski rekord na 400 m prosto, a vse skupaj presenetljivo ni zadoščalo za uvrstitev v finale. Zasedel je končno 11. mesto, za napredovanje pa so mu zmanjkale pičle tri desetinke sekunde.

Zanesljivo napredovanje Stevensa, izpadle Janja Šegel, Tjaša Vozel in Tjaša Pintar

Svojo nalogo je na 50 m prsno številnim drobnim napakam navkljub uspešno opravil član Triglava Peter John Stevens, ki s časom 26,52 zasedel osmo mesto, s čimer se je rutinirano uvrstil polfinale.

Tjaša Pintar je z osebnim rekordom 31,07 na 50 m prsno bila 26., Tjaša Vozel je bila v isti disciplini z najboljšim letošnjim časom (31,26) 31., ravenska olimpijka Janja Šegel pa je na 100 m hrbtno s časom 1:00,41 svoj nastop zaključila na 25. mestu.

Vir: siol.net

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.