Tjaša Oder z novim slovenskim rekordom peta v Evropi

Plavalka ravenskega Fužinarja Tjaša Oder je z novim državnim rekordom, ko ji je starega Anje Klinar uspelo izboljšati za kar sekundo in pol, v finalu discipline 800 m prosto z 8:13,78 zasedla peto mesto, najvišjo slovensko uvrstitev doslej na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Glasgowu. Uspešen slovenski dan je, prav tako z rekordnim časom, na 100 m mešano z 1:00,51 dopolnila tudi Neža Klančar.
Tjaša Oder

Odrova je v finalu na 800 m prosto prikazala svojo najboljšo predstavo v manjših bazenih in skupaj z Rusinjo Anastazijo Kirpičnikovo, ki je tekmo zaključila tik pred Korošico, na četrtem mestu, za bronasto Italijanko Martino Rito Caramignoli in posledično odličjem zaostala vsega 1,4 sekunde.

Zlato medaljo si je na koncu z zanesljivo zmago priplavala Italijanka Simona Quadarella, ki je uspela uspešno odgovoriti na napad srebrne Madžarke Ajne Kesely. Tjašo zdaj v Glasgowu čaka še nastop v disciplini 400 m prosto, kjer si v prvi vrsti želi postaviti nov osebni rekord.

Foto: Euro Swim 2019

Nova priložnost, nov slovenski rekord

Neža Klančar je potem, ko je dopoldne s časom 1:01,17 za las zgrešila uvrstitev v polfinale na 100 m mešano, dobila še eno priložnost, ko je svoj polfinalni nastop odpovedala Madžarka Zsuzsanna Jakabos in jo s končnim 13. mestom in novim državnim rekordom 1:00,51 tudi odlično izkorisitila. S postavljenim časom je za skoraj tri desetinke sekunde izboljšala stari slovenski mejnik Radovljičanke Tjaše Pintar, ki ga je odplavala leta 2017 na evropskem prvenstu na Danskem.

V ognju še tri slovenska železa

Danes slovensko izbrano vrsto čakajo še trije nastopi. Peter John Stevens in Tjaša Vozel bosta plavala na 100 m prsno, na 4 x 50 m prosto pa preizkusila tudi ženska štafeta v zasedbi Janja Šegel, Katja Fain, Tjaša Pintar in Neža Klančar.

Vir: siol.net

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.