Search
Close this search box.

Tina Kovač in Jaka Samec postala državna prvaka, uspešni tudi ostali koroški judoisti (FOTO)

Včeraj sta v Velenju potekali državni prvenstvi za kadete in kadetinje ter starejše dečke in deklice. Koroški judoisti in judoistke so na tekmovanju osvojili dva naslova državnih prvakov in štiri bronasta odličja. Danes pa so bili koroški judoisti uspešni na 5. Judo pokalu Velenja, na katerem so tekmovali mladi judoisti v treh starostnih kategorijah.

Državno prvenstvo za kadete in kadetinje ter starejše dečke in deklice:

Včeraj dopoldne so se v velenjski Rdeči dvorani zbrali kadeti in kadetinje, kjer so v konkurenci 146 tekmovalcev iz 30 klubov koroški judoisti in judoistke osvojili zlato odličje ter tri tretja mesta.

V Velenju je potekalo državno prvenstvo za kadete in kadetinje ter starejše dečke in deklice.

Naslov državne prvakinje si je v kategoriji do 57 kg priborila Tina Kovač. Bronasta odličja so osvojile Ines Hribernik, do 63 kg, Klara Brodej, do 70 kg ter Neža Pečoler, nad 70 kg.

Fantje so tokrat ostali brez odličij. Žiga Verčkovnik je osvojil 5. mesto, do 90 kg, Vid Kavnik pa je bil 7. do 81 kg.

Popoldne so se kadetom pridružili še starejši dečki in deklice, kar 221 iz 43 klubov, med njimi tudi deset Korošcev.

Najbolje se je odrezal Jaka Samec, ki je v zelo močni kategoriji do 42 kg osvojil svoj prvi naslov državnega prvaka. Jaka je vseh 5 borb zmagal z ipponom, v finalni borbi pa je za zmago potreboval le 3 sekunde. Tretje mesto si je priboril Domen Prednik v kategoriji do 60 kg.

Tik pod stopničkami sta končala Miha Gašper, do 38 kg in Matic Razdevšek, do 42 kg. Miha je v najštevilčnejši kategoriji prikazal odlične borbe in zabeležil tri zmage.

Na sedmem mestu so tokrat končali Teo Križovnik, do 60 kg, Anja Pungartnik, do 44 kg in Lara Jamer, do 57 kg. Tibe Komerički, Manca Urbanc in Andrej Pleunik so tokrat ostali brez uvrstitve.

Fotogalerija državnega prvenstva:

5. Pokal Velenja v Rdeči dvorani:

Danes pa je v velenjski Rdeči dvorani, na 5. Pokalu Velenja nastopila združena ekipa mlajših dečkov in deklic Judo zveze Koroške. Ekipa, ki so jo sestavljali tekmovalci iz Mežiške in Dravske doline, se je odlično odrezala. Domov so prinesli tri zlate, tri srebrne in eno bronasto medaljo.

Judoisti so danes domov prinesli 3 zlatie, 3 srebrne in 1 bronasto medaljo.

Zlata odličja so osvojili Jošt Rožej, Johny Krivec in Viktor Kravcar. Srebrne medalje so si priborili Jernej Peter, Tomi Jelenko in Lea Lassnig Špalir, bronasto pa Jaša Vesnicer.
Četrto mesto so si priborili Teodor Čerjekovič, Aleks Plošnik in Miha Gostenčnik, Nik Jelenko pa je osvojil peto mesto.

Fotogalerija 5. Pokala v Velenju:

VIR: FB Judo klub Acron Slovenj Gradec

Dogodki