Search
Close this search box.

Tekmovalci Smučarsko skakalnega kluba Mislinja so se na pokalu Argete uvrstili med šest najboljših (FOTO)

Minuli konec tedna je bil za Smučarsko skakalni klub Mislinja izjemno uspešen, saj so se uvrstili med šest najboljših.

V Zagorju je 10. 2. 2023 na skakalnici HS55 potekalo tekmovanje za Pokal Argeta v skokih in v nordijski kombinaciji za kadete do 14 in do 15 let. Barve SSK Mislinje so zastopali Luka Jošt Pavlič, Anže Brecl in Mark Kreže.

Kadeti do 15 let so se ponovno izkazali, saj so se vsi trije uvrstili med šest najboljši.

Luka Jošt Pavlič s 47,5 m in 48,5 m je dosegel odlično tretje mesto. Na petem mestu je pristal Mark Kreže s 47,5 m in 47,5 m in na šestem mestu Anže Brecl s 45,5 m in 46,5 m.

V Vizorah je 12. 2. 2023 potekala tekma v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji za Pokal Argeta, in sicer za mlajše kadete do 12 let. V konkurenci so imeli Vala Maroška in leto mlajšega Aljaža Prislana, ki sta se odlično odrezala.

Odlično šesto mesto je dosegle Val Marovšek s 30,5 m in 29,5m in na 15. mesto je dosegel Aljaž Prislan s 29,5 in 31 m.

Sledila je še tekaška tekma za nordijsko kombinacijo. Val Marošek se je na 2 km dolgo progo, z zaostankom 23 sekund, podal kot četrti in na koncu zasedel odlično 5. mesto.

Že v januarju 2023 so organizatorji izvedli množični štart na Rogli za nordijsko kombinacijo, ki ga je kot drugi zaključil Anže Brecl. Na tej tekmi Mark in Luka nista tekmovala. Skupaj s skokom, je Anže na koncu dosegel odlično drugo mesto.

Dogodki

Minuli konec tedna je bil za Smučarsko skakalni klub Mislinja izjemno uspešen, saj so se uvrstili med šest najboljših.