Search
Close this search box.

Ta vikend se je na Breznem odvijal zaključni dogodek letošnje Koroške košarkarske lige

Po zanimivem in borbenem finalu so si zmago v ligi zagotovili igralci Koroške Prevalje.

Finalne tekme za končno razvrstitev so bile odigrane na sobotnem zaključnem dogodku v Breznem. V tekmi za tretje mesto so bili uspešnejši igralci TOP-KOP Slovenj Gradca, ki so z rezultatom 79-62 premagali ekipo KK Team Cafe Vitanje. Na osrednjem dogodku, finalu lige, pa so v izenačeni in napeti tekmi slavili košarkarji Koroške Prevalje, ki so bili boljši od Koroških Pokov, gostiteljev zaključnega turnirja, z rezultatom 95-83.

Zmagovalci Koroške košarkarske lige – ekipa Koroška Prevalje

V odlično organiziranem dogodku, ki je poleg tekem za končno razvrstitev, vseboval tudi tekmovanje v metu za 3 točke (tako za mlajše kot člane), je bilo poskrbljeno tudi za številčne navijače in podpornike sodelujočih ekip in ljubiteljev košarke.

V ligi je letos sodelovalo osem ekip. Poleg zmagovalcev Koroške Prevalje so v ligi sodelovale še ekipe Andfit – Strehe Rudolf iz Dravograda, KK Muta, KK Šmartno, KK Team Cafe Vitanje, Koroški Poki – Brezno, TOP-KOP Slovenj Gradec in ekipa iz Lovrenca na Pohorju. Odigranih je bilo več kot 60 zanimivih tekem, ki so bile pogosto dobro obiskane. V tekmovanju je sodelovalo okoli 150 igralcev, najstarejši igralec pa je imel več kot 60 let.

Tako poleg dveh članskih košarkarskih ekip, ki sta Koroško zastopali v tekmovanjih pod okriljem KZS (KK Dravograd in Košarkarska šola Jezerniki Prevalje) in številčnimi ekipami, ki so tekmovale v sklopu KZS v mlajših kategorijah, Koroška košarkarska liga omogoča udejstvovanje v tekmovalnem duhu tudi mnogim košarkarjem rekreativcem, ki jih je na Koroškem iz leta v leto več.

Koroška košarkarska liga ima tudi svojo spletno stran preko katere lahko preverite tudi podatke iz ostalih tekem. Najdete jo na spletni strani TUKAJ.

Vir: Rok Plesec

Dogodki

Po zanimivem in borbenem finalu so si zmago v ligi zagotovili igralci Koroške Prevalje.