Search
Close this search box.

Ta vikend je na sporedu že 59. tekmovanje za Zlato lisico

Tekmovanje za najboljše alpske smučarke v svetovnem pokalu tudi letos poteka v Kranjski Gori.

Organizatorji športne prireditve so znova poskrbeli za mali čudež in v teh vse prej kot zimskih razmerah uspeli pripraviti podkorensko strmino praktično do popolnosti.

Kanadčanka Valerie Grenier je presenetila mnoge in prišla do svoje prve zmage na veleslalomih za svetovni pokal, na zmagovalni oder sta se uvrstili še drugouvrščena Italijanka Marta Bassino in tretjeuvrščena Slovakinja Petra Vlhova. Naša Ana Bucik je na koncu pridobila eno mesto in tekmo končala na odličnem osmem mestu.

Slovenska predstavnica Ana Bucik je potrdila svoje napovedi pred tekmo, da bo skušala izkoristiti dobro poznavanje proge v Kranjski Gori. Že v prvo je Novogoričanka odlično nastopila in si z zaostankom 76 stotink sekunde za Grenierjevo pripravila zelo lepo izhodišče pred drugo vožnjo. Ana se ni ustrašila izziva, dobro je kljubovala pastem na progi in bila za veliko borbenost na koncu nagrajena z osmim mestom. 

Iz tekmovalke v tekmovalke se je potrdilo, da so organizatorji tekmovanja v minulih dneh v vse prej kot zimskih razmerah opravili izjemno delo. Kako močno so se trudili, da bi vsem nastopajočim na startni listi omogočili kolikor toliko enakovredne pogoje, priča dejstvo, da so si še v petek med drugim pomagali s helikopterjem.

Ana Bucik je povedala, da ji je moči vlilo dejstvo, da jo v Kranjski Gori spodbujajo njeni najbližji.

DANAŠNJI SPORED: NEDELJA, 08/01/2023 // VITRANC
• 09.30: 1. TEK VSL 2
• 12.30: 2. TEK VSL 2
• RAZGLASITEV REZULTATOV IN ZMAGOVALK VSL TER POKALA ZA ZLATO LISICO

Vir: 24ur.com

Dogodki

Tekmovanje za najboljše alpske smučarke v svetovnem pokalu tudi letos poteka v Kranjski Gori.